Maandag 15 februari begint fase twee van het project gemeentehuis en bibliotheek. Nu de gemeentelijke diensten hun nieuwe kantoren betrokken hebben, starten er opnieuw afbraakwerken. Die zijn nodig om het voormalige gemeentehuis om te bouwen tot de nieuwe bibliotheek. De afbraakwerken zullen ongeveer twee maanden duren.

Maandag 15 februari start de aannemer met het ontmantelen van het vroegere gemeentehuis. Dit is in feite een voorbereiding op de start van de echte, zwaardere afbraakwerken. Afhankelijk van de vorderingen starten deze echte breekwerken in het einde van die week, mogelijk dus op 18 of 19 februari. Zowel in de kelderverdieping als op het gelijkvloers moeten er muren en beton weggebroken worden. In het oude gemeentehuis waren er veel afzonderlijke kantoren en ruimtes en omdat de toekomstige bibliotheek een grote open ruimte zal worden, moeten er heel wat bestaande muren gesloopt worden. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de realisatie van het toekomstige leescafé dat tevens ook dienst zal doen als wachtruimte voor de gemeentediensten. Hiervoor moeten ook enkele betonnen kolommen en muren verdwijnen en ook delen van het dak worden verwijderd. Deze afbraakwerken zullen meerdere weken in beslag nemen, vermoedelijk ongeveer een tweetal maanden.

Ook afbraakwerken aan een dak

De afbraakwerken die het meest zichtbaar zullen zijn aan de buitenzijde, is het wegnemen van het dak van het zijgebouw van het vroegere gemeentehuis. Dat puntdak wordt helemaal verwijderd. Net als het dak van het nieuwe gemeentehuis zal ook daar een plat dak komen. Deze werken worden in principe op het einde van de afbraakfase uitgevoerd. Meer informatie hierover volgt later. Het dak van de middengebouw, met het kleine torenelement, zal behouden blijven.