Vanaf maandag 30 oktober wordt gestart met de afbraak van de woning op de hoek van Kerkeblokken en J.E.Claeslaan. Tijdens de werken zal het onmogelijk zijn om vanuit de J.E.Claeslaan de Kerkeblokken in te rijden. Als deze woning weg is, zal dit de zichtbaarheid verhogen.

Dit is de eerste stap in het verbeteren van de verkeersveiligheid in en aan Kerkeblokken. Goed nieuws dus voor de bewoners, schoolgaande jeugd en bezoekers en bewoners van het rusthuis.

Door het verwijderen van dit huis zal niet alleen de zichtbaarheid verhogen, het biedt ook de kans om de aansluiting van Kerkeblokken met de J.E.Claeslaan op een veilige manier in te richten. Het is om dezelfde reden dat eerder van de woning aan de andere kant van Kerkeblokken de grond tot tegen de zijgevel werd aangekocht.

Een studiebureau is momenteel bezig met het uittekenen van de plannen voor de volledige heraanleg van de Kerkeblokken met aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en ook een omvorming tot fietsstraat.

Verkeerssituatie tijdens de werken
Om de afbraakwerken en het afvoeren van afbraakmaterialen veilig te laten verlopen, wordt de inrit van Kerkeblokken volledig afgesloten. Kerkeblokken en Kerkevelden zullen enkel toegankelijk zijn via de Guido Gezellestraat.

De enkelrichting in Kerkevelden zal gedurende de werken opgeheven worden.