U bent hier

Afdeling WZC St.-Anna in quarantaine : '1 zorgkundige test positief'

Herentals | Neteland
31.07.2020 - 10.55u
Door: Herman Gezelle

In het WZC St.-Anna in Herentals is de afdeling Netevallei in quarantaine geplaatst nadat een zorgkundige positief had getest op Covid-19. Het gaat om 26 bewoners.  'Alle personeelsleden die met de zorgkundige in contact zijn geweest en de bewoners van de afdeling, hebben ondertussen negatief getest', zegt Peter Bellens (CD&V), schepen voor welzijn. 

'Over 10 dagen worden ze nog een 2e keer getest om absolute zekerheid te hebben.  De zorgkundige vertoonde op ht einde van haar dienst een verhoogde temperatuur. Ze werd naar de huisarts gestuurd.'

'We volgen in St.-Anna strikt en snel de nodige procedures'

'De afdeling Netevallei is uit voorzorg meteen voor minstens 2 weken volledig afgesloten', vervolgt Bellens.  'De bewoners mogen hun afdeling niet verlaten en mogen geen bezoek ontvangen. Enkele personeelsleden zitten preventief thuis tot er volledige zekerheid is.

Ook voor de rest van het OCMW-WZC wordt de bezoekregeling aangepast. Door het toegenomen aantal besmettingen is kamerbezoek niet meer toegelaten.

We willen voorkomen dat het virus binnen ons WZC komt, want we zijn verantwoordelijk voor méér dan 100 mensen.  Daarom strikt én snel handelen is de boodschap', besluit schepen Peter Bellens.

WZC St.-Anna is een woonzorgcentrum van het OCMW Herentals. (pb)  Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto