Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Afgeladen Sint-Waldetrudiskerk neemt emotioneel afscheid van Gouden Wilfred (13) : "Onze blijvende Superheld" - waar gebeurd

Wilfred (13) uitvaart Sint-Waldetrudiskerk Herentals 21/10/2023
De monumentale Sint-Waldetrudiskerk in Herentals had vanmorgen géén extra plaatsje meer vrij voor de uitvaart van Gouden Wilfred (13) uit Herentals. Zo'n 800 vrienden en collega's kwamen het jonge gewaardeerde studie- én voetbaltalent een laatste groet brengen. 
 
Pakkende getuigenissen van de leerlingen en leerkrachten van BS De Wijngaard, kOsh Campus Ieperstraat, en van Mike, z'n SKS-jeugdtrainer, illustreerden de krachtige Wilfred-skills.
 

Toptalent in voetbal en studie

"Het snelle spel met de bal was z'n passie, waarin hij bovendien schitterde", zegt een ontroerde voetbalcoach Mike Schrijvers (foto boven)

"Toen ik van de vorige jeugdtrainer de fiches met de veldposities van de kids doorkreeg, stond er op die van Wilfred: ‘kan overal ingezet worden, écht toptalent, zelfs in de goal is hij een van de beste'.

Wilfred deed iedere match de héle ploeg swingen, hij bracht iedereen naar een hoger niveau, én ook mezelf als trainer. Je droomde ervan om profvoetballer te worden, maar die vreselijke ziekte heeft daar anders over beslist. Voor onze club blijf je onze superheld.”

Wilfred ging al als 6-jarige samen met mama Abi en Guy van NNieuws bij de belangrijkste Kempense voetbalploegen rondkijken welk team het beste het pad zou kunnen effenen voor een 'voetbalcarrière met beide voeten op de grond, stapje voor stapje'.  KVC Westerlo, Lierse SK, Geel ASV, Lille United,  ...  Maar gelet op enkele van z'n kameraadjes in de klas van kOsh BS De Wijngaard die bij SKS aangesloten waren, en Herentals de woonplaats is, werd tijdelijk gekozen voor SKS.  Dat liep vlot, met het gekende resultaat.

 

Denderend applaus voor Gouden Wilfred en familie

Luid intens applaus weerklonk meerdere keren in de historische kerk.  Tranen vloeiden, emoties borrelden over.  Een samenzang van de leden van de Ghanese kerk gaf een mooi internationaal accent aan de viering.

De staande ovatie voor Wilfred en z'n naaste familie met mama Abi centraal, gaf deze uitvaart een nooit geziene apotheose.  Het oplaten van Witte Ballonnen en de vorming van een erehaag net buiten de kerk, vormden nog een uniek sluitstuk.

 

Zusjes Irene en Lisa : kranig en krachtig

Zusjes Irene en Lisa namen zelf  kranig en krachtig ook het woord. Irene speelt sinds kort bij VC Sint-Janskring.  "Toen ik zaterdag tijdens de rust van onze volleybalmatch bij m'n collega's zat, kreeg ik het bericht dat jij was ingeslapen”, zei Irene. “De 2e helft heb ik niet meer meegespeeld, maar m'n team  heeft de overwinning aan jou opgedragen. Jij hebt ook een spannende wedstrijd gespeeld, maar heb je die uiteindelijk verloren. Maar voor mij en Lisa blijf je altijd een grote winnaar, onze Grote Held.

Mama Abi liet haar gevoelens vertolken door een werkcollega van het AZ Herentals.  Pakkend en hartverscheurend.

Waar gebeurd

Zaterdagochtend was het volop herfstweer, donkere wolken en veel regen.  De hemel klaarde echter bij de aanvang van Wilfred's afscheidsviering helemaal op.  Zonnestralen doorkliefden de statige kleurrijke glasramen van de historische Sint-Waldetrudiskerk.  Bij het oplaten van de Witte Ballonnen buiten de kerk na de uitvaart, blies een stevige wind de ballonnen de uitvaartwagen achterna.  Waar gebeurd.  (Zie video onder)

 

Op Wilfred's-gedachtenisprentje lees je : "We hebben zoveel mooie herinneringen groot en klein, die zorgen voor een lach naast verdriet en pijn, en weet je dat mooie stralende sterretje daarboven, dat ben jij. Ver weg maar, tegelijkertijd nog steeds heel erg dichtbij".

Uit respect voor de privacy van de familie publiceert NNieuws geen foto's van de viering binnen de kerk.

Guy Verellen/NNieuws.

Uitvaart Wilfred

Uitvaart Wilfred

Witte ballonnen voor Gouden Wilfred stijgen op aan de Sint-Waldetrudiskerk

Witte ballonnen voor Gouden Wilfred stijgen op aan de Sint-Waldetrudiskerk

Uitvaart Wilfred

Uitvaart Wilfred

Wilfred's grote idool Rashford van Man United stuurde hem in 2021 een getekend shirt.  Wilfred was dolgelukkig.

Wilfred's grote idool Rashford van Man United stuurde hem in 2021 een getekend shirt. Wilfred was dolgelukkig.

URL
Wilfred gedachtenisprentje

Wilfred gedachtenisprentje

Kerkplein, Herentals, België

Wilfred (13) uitvaart Sint-Waldetrudiskerk Herentals 21/10/2023

Deel dit artikel