U bent hier

Afgelasting 44e Ronde van Noorderwijk

Herentals
28.05.2020 - 17.02u
Door: Mark Jaspers

'Met pijn in het hart schaft Gemeenschapsraad Noorderwijk hun 44e Ronde van Noorderwijk en Noorderwijk Feest 2020 af', zegt Benny Nuyts Gemeenschapsraad Noorderwijk.

'Wat ieder jaar voor ons bestuur en voor Noorderwijk een feestweek zou moeten zijn, zal er deze zomer toch iets anders uitzien.

Met gezond boerenverstand en gelet op de veiligheidsvoorschriften, is in samenspraak met alle verschillende Noorderwijkse wijken en stadsbestuur, beslist om de 44e uitgave van de Ronde van Noorderwijk en de 5de editie van Noorderwijk Feest dit jaar niet te organiseren.

Op onze Ronde komen een ganse week lang honderden bubbels bij elkaar met hierin een mix van alle leeftijden. Het is voor ons als organisatie onmogelijk om de veiligheid van al deze deelnemers, supporters en sympathisanten te garanderen en zo ons dorp en omliggende veilig te houden voor alle inwoners.

Ook ons jaarlijkse dorpsfeest zal het spijtig genoeg moeten afleggen tegen het Covid-19 virus. Een hobby & ambachtenmarkt, geleide wandeling, reuze BBQ met 250 personen, zomerterras met live optredens en het bal populaire zullen ook worden verhuist naar 2021.

We blijven als bestuur verder brainstormen op eventuele alternatieven later op het jaar, maar blijven hiervoor afhankelijk van de beslissingen die in de toekomst zullen worden genomen. Onze eerste zorg is en blijft de gezondheid en veiligheid van onze dorpsgenoten, en dat zal in de toekomst ook niet veranderen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto