Afgelopen weekend was Dominique Bellens te gast bij Nnieuws-ThalsFM. Dominique is ondervoorzitter van de vzw Afractie. Samen met een heel team vrijwilligers zet Afractie zich in voor de bestrijding van de armoede in Senegal.

Afractie beheert sinds enkele jaren een opvanghuis voor talibés en straatkinderen in Yoff, een voorstad van Dakar, de hoofdstad van Senegal.

Donderdagavond 17 november organiseren Afractie, Vinterra en de Posterijen de tweede editie van de wijnkoopavond waarvan de opbrengst volledig naar het opvanghuis in Yoff gaat.

Dagelijks komen een 90-tal kinderen zich aanmelden in het opvanghuis, ze komen er eten, laten zich verzorgen en volgen enthousiast de lessen en workshops.

Dominique heeft zelf een sterke emotionele band met Senegal, het land is voor haar als het ware een tweede thuis. Met twee opgroeiende schoolgaande tieners in huis was voor  Dominique het contrast tussen opvang en onderwijs hier in België en Senegal zo groot dat ze zich actief wou inzetten om hulp te bieden. Dominique sloot zich aan bij de vzw Afractie en ondersteunt de organisatie vanuit Herentals. Het interview met Dominique wordt op vrijdag 11 november om 12u  uitgezonden via FM 105.7 en is ook te beluisteren via de Nnieuws-ThalsFM site door een simpele klik op de button Beluister ThalsFM.

De term ontwikkelingshulp werd al in de jaren zeventig ingeruild voor ‘ontwikkelingssamenwerking’ en dat is precies waar iedereen actief zijn steentje aan kan bijdragen.

Op de wijnkoopavond tvv Afractie kan je alvast je eigen wijnvoorraad aanvullen of je vrienden en familie verrassen met een karton kwalitatieve wijn of cava voor onder de kerstboom.

Wie op donderdagavond 17 november belet is kan Afractie toch nog steunen via hun webshop:  http://www.afractie.be/NL/acties.html

WIJNKOOPAVOND tvv AFRACTIE
Donderdag 17 november, De Posterijen, Grote Markt 13, Herentals.
Parkeergelegenheid op de Grote Markt in Herentals en op de parking van de St.- Waldetrudiskerk in de Kerkstraat.

Deuren open 19u30 - start verkoop 20u - Inkom 5€ pp - Kaarten in VVK via:
. Afractie (info@afractie.be)
. De Posterijen, Grote Markt 13, Herentals
. Vinterra bvba, Bovenrij 53/1, Herentals.