U bent hier

Afrika Filmfestival van start met film over zoektocht van vader naar Syriëganger

Heist op den Berg
27.04.2019 - 23.17u
Door: Mark Jaspers

In de Kinepolis in Leuven is vrijdagavond de 24e editie gestart van het Afrika Filmfestival met de aangrijpende film "Weldi" ("Dear Son") van Mohamed Ben Attia. De prent vertelt het verhaal van een Tunesisch koppel dat volkomen onverwacht hun 19-jarige zoon ziet vertrekken naar Syrië.

Nadat de vader een vergeefse poging doet om zijn zoon in dat land te gaan terughalen, verneemt het koppel eerst dat hij vader geworden is, maar wat later blijkt hij omgekomen.

Tot 11 mei worden in Leuven meer dan 120 films getoond uit en over Afrika met tal van Belgische, Europese en zelfs wereldpremières. De organisatoren zetten dit keer Zuid-Afrika en Ghana in de kijker.

Het programma omvat ook een internationale conferentie, een modeshow en een fototentoonstelling. Op de slotdag op 11 mei concerteert Zap Mama in Het Depot. Die dag worden ook diverse prijzen uitgereikt zoals de Prijs van de Vlaamse UNESCO Commissie. Tijdens het festival stellen ook zes Leuvense horeca- of handelszaken werken van Kevin Michel (Congo) ten toon.

Niet alleen in Leuven maar elders worden op initiatief van de festivalorganisatoren films vertoond. In de aanloop van het festival werden de afgelopen maanden in Leuvense wijken al tal van film gedraaid.

Mede dankzij de ruime financiële steun (65.000 euro) van de provincie Vlaams-Brabant worden ook in een twintigtal andere Vlaams-Brabantse gemeenten dezer dagen een of meerdere films vertoond. Buiten de provincie is dat het geval in Wilrijk, Mechelen, Heist-op-den-Berg, Gent, Alken, As, Hasselt, Maaseik, Maasmechelen en Sint-Truiden. (Belga)

imageMeer nieuws

20e Herfstdagen van Ter Vesten - Jos Wouters

20e Herfstdagen van Ter Vesten - Jos Wouters
Herentals 21.08.2019 - 07.13u

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto