U bent hier

Afscheid van jongensschool en jeugdcentrum Vorselaar

Neteland | Vorselaar
07.01.2022 - 09.56u
Door: Herman Gezelle

Gemeentebestuur Vorselaar heeft de voorbije jaren samen met de gebruikers intensief gewerkt aan de nieuwe kinder- en jongerencampus.

'Een project dat de huidige infrastructuur van school/jeugdcentrum/kinderopvang zal omvormen tot een moderne campus waar alle gebruikers extra ruimte vinden en dat het dorpszicht en omgeving heel erg zal vergroenen', zegt Kobe Vercauteren, schepen jeugd.

'Er was de voorbije weken al veel beweging in de Cardijnlaan en vanaf 10/01 wordt de afbraak van enkele gebouwen ingezet. Het oudste gebouw van gemeentelijke basisschool de Knipoog, gebouwd in 1938, en het jeugdcentrum zullen plaats maken voor het nieuwe schoolgebouw en jeugdlokalen.

Een deel van de jongensschool, zoals die in de volksmond nog wel genoemd wordt, en het jeugdcentrum zijn als eerste aan de beurt.

Op zondag 9 januari tussen 10u en 13u organiseert gemeente Vorselaar samen met het oudercomité van de school en de werkgroep jeugd (vroegere jeugdraad) nog de mogelijkheid om herinneringen op te halen aan beide gebouwen.

Als afscheid is er een (take-away) koffietafel en worden mensen gevraagd om herinneringen/anekdotes/beeld- en ander materiaal te delen. Alles mag op de dag zelf meegebracht worden en er zijn vliegende reporters om de leukste herinneringen bij de mensen naar boven te brengen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto