Tom Boonen wordt de eerste Vlaamse wielerheld waarvan de eigen afscheidswedstrijd live wordt uitgezonden op de nationale televisie. De beslissing van VTM om 'Tom says thanks!' op zaterdag 29 april live uit te zenden, zorgt voor enkele verschuivingen in het uurschema.

Wielerfans die dit unieke spektakel aan de oevers van het Zilvermeer in Mol vanop de eerste rij willen beleven, kopen tickets via www.tomsaysthanks.com.

De opbrengst van deze afscheidswedstrijd gaan integraal naar het goede doel.

Het volledige podium van Milaan – San Remo heeft inmiddels al toegezegd: Michal Kwiatkowski, Peter Sagan en Julian Alaphilippe. Ook de andere al bevestigde namen ogen bijzonder fraai.

De live uitzending op VTM zorgt voor enkele verschuivingen van het uurschema. Hieronder vind je het definitieve programma:

Om 13.30 uur rijden de G-sportwielrenners

Om 14.30 uur presentatie van de ex-profs op het podium

Om 15 uur startschot van de wedstrijd voor ex-profs over 25 kilometer

Van 16 tot 16.30 uur huldiging wedstrijd ex-profs en live muziek

Om 16.30 uur presenteren we de deelnemers van de profkoers

Omstreeks 17.20 uur begint Tom Boonen tijdens een live uitzending op VTM aan zijn laatste kilometers als profwielrenner

De huldiging op het strand vindt plaats vanaf 18.40 uur

Het einde van dit wielerfeest is voorzien om 19.30 uur

Wielerhelden van vroeger en nu

Inmiddels wordt steeds meer duidelijk welke profrenners van vandaag en wielerhelden uit het verleden present tekenen op zaterdag 29 april.

Het volledige podium van Milaan – San Remo bevestigde zijn deelname: Michal Kwiatkowski, Peter Sagan en Julian Alaphilippe.

Filippo Pozzato en Alessandro Ballan vormen de namen van een ander symbolisch podium. Zij finishten in 2012 – bij de eerste aankomst van de Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde – op de tweede en derde plaats, uiteraard achter winnaar Tom Boonen.

Niet alleen de mannen die Boonen versloeg, kregen een invitatie. Ook Mathew Hayman ging graag in op de uitnodiging. In de vorige editie van Parijs - Roubaix klopte hij Tom Boonen op de meet.

Voor een ex-wereldkampioen nemen andere ex-wereldkampioenen maar al te graag het vliegtuig. Voormalige toppers als Oscar Freire, Paola Bettini en Mario Cipollini boekten inmiddels al hun vliegtickets.

Uiteraard mag ook Erik Zabel niet ontbreken. Net als Tom Boonen is zijn kleerkast meer dan goed gevuld met groene truien uit de Ronde van Frankrijk.

Ook renners van eigen bodem zullen massaal aanwezig zijn. Yves Lampaert – de winnaar van Dwars door Vlaanderen – heeft al toegezegd. Ook Belgisch Kampioen Philippe Gilbert gaat na vele jaren voor de laatste keer de strijd aan met Tom Boonen.

Bovenstaand lijstje is absoluut niet volledig. De komende dagen zullen we nog meer toppers uit binnen- en buitenland bevestigen.

Goede doelen

Ook De Witte Mol werd inmiddels toegevoegd aan goede doelen. De Witte Mol zorgt voor de opvang en begeleiding van mensen met een zware handicap en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Naast De Witte Mol gaat de opbrengst naar het G-sportfonds en de vzw Bijs.

Meer info: www.tomsaysthanks.com