Van maandagochtend 4 april (09u00) tot dinsdagochtend 5 april (06u00) wordt de Noord-Zuid Kempentunnel, die deel uitmaakt van de verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee (N19g), volledig afgesloten voor het verkeer.

De oostkoker (van Geel richting Kasterlee) blijft aansluitend afgesloten tot en met vrijdag 8 april (06u00).

De brandweer zal tijdens de sluiting enkele interventie-oefeningen doen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal onderhoudswerken uitvoeren en enkele systemen testen. Het verkeer wordt omgeleid via de N19.

Brandweeroefening en onderhoudswerken

De Noord-Zuid Kempentunnel en de N19g wordt van 4 tot en met 5 april tussen 09u00 en 06u00 tijdelijk volledig afgesloten voor een brandweer- en interventie-oefening.

De laatste oefening dateert van 2017. Ze zijn nodig en nuttig om de hulpdiensten de nodige ervaring te laten opdoen zodat men bij reële incidenten, goede en gecoördineerde hulp kan bieden. De oefeningen spelen zich af in de tunnel en zullen niet merkbaar zijn voor de omgeving.

Gelijktijdig zullen in de tunnel ook onderhoudswerken en enkele testen uitgevoerd worden. Het gaat daarbij onder meer over een betonherstelling, de ventilatoren en de camera's.

De westkoker (van Kasterlee richting Geel) zal vanaf 5 april terug open zijn voor dubbelrichtingsverkeer, maar de oostkoker (van Geel richting Kasterlee) blijft afgesloten tot en met vrijdag 8 april 06u00 omwille van de betonherstelling. Er zal geen werfactiviteit zichtbaar zijn, maar de tunnelkoker blijft afgesloten omdat het beton moet uitharden.

Verkeer Geel-Kasterlee via N19

Omwille van de tunnelsluiting zal er geen verkeer kunnen passeren over bijna de volledige lengte van de N19g. De noord-zuidverbinding zal afgesloten zijn in beide richtingen van 4 tot en met 5 april (09u00 - 06u00) tussen de aansluiting op de ring in Geel (R14) en het kruispunt met de Lichtaartsebaan (N123) in Kasterlee.

Verkeer tussen Geel en Kasterlee kan gebruik maken van de N19. Wanneer enkel de oostkoker van de tunnel afgesloten wordt, zal doorgaand verkeer mogelijk zijn.