U bent hier

Afzien op fiets levert €4.193 op voor familie met ziek kind

Lille
03.07.2019 - 17.59u
Door: Mark Jaspers

Trainen, zweten en afzien om de 1909m hoge Mont Ventoux te beklimmen teneinde een familie met een ernstig ziek kind een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

'Een mooie geldinzameling van 4.193 euro is het resultaat van vier deelnemende fietsers aan het Mon Ventoux 2019 event van Sporta eind juni.

In februari 2019 smeedden Deborah Geentjens en haar broer Eric, beiden medezaakvoerders van Garage Special in Wechelderzande, het plan om de Mon Ventoux te beklimmen ten voordele van een goed doel.

Deborah vond de weg naar Beyond the Moon, een vzw opgericht in 2005, die zich inzet voor minderbedeelde families met een ernstig ziek kind.

Dankzij Beyond the Moon kunnen gezinnen genieten van een kosteloze en kindvriendelijke vakantie, ver weg van ziekenhuizen en behandelingen. Want een ziek kind dat zich vandaag kan ontspannen en plezier kan beleven, samen met het gezin, zal morgen de strijd tegen de ziekte beter aankunnen.

Garage Special, een hart voor de samenleving

Garage Special steunt al vele jaren diverse waardevolle projecten in de buurt van Lille en omgeving. "We krijgen jaarlijks heel veel aanvragen, maar dit jaar hebben wij zelf voor één goed doel gekozen dat ons nauw aan het hart ligt," aldus Deborah. Samen met haar broer Eric en fietsvriendinnen Nadia Perdieus en Joke Hoes beslisten ze om deel te nemen aan het jaarlijkse fietsevenement 'Mon Ventoux' van Sporta.

Het was de tweede editie voor Deborah die erop stond dat ze met z'n allen de Beyond the Moon wieleroutfit zouden dragen om het goede doel in de kijker te rijden. Ze lieten hun inspanningen sponsoren en schonken de integrale opbrengst aan het goede doel Beyond the Moon.

Klanten, leveranciers, vrienden, familie en kennissen toonden massaal hun steun. "Deze actie heeft heel veel emoties, hoop, liefde en solidariteit teweeg gebracht. De mensen stortten massaal en gaven ons vleugels, kracht en doorzettingsvermogen. We zijn erg dankbaar en trots dat we samen 4.193 euro kunnen overhandigen aan Beyond the Moon.

Onze betrokkenheid is groot want we mogen zelf een gezin aandragen dat beantwoordt aan de selectiecriteria voor een kosteloze Beyond the Moon gezinsvakantie. Nadien ontvangen we feedback opdat we weten wat er met het geld is gerealiseerd. Dat is een transparante en tastbare aanpak die ons meteen aansprak," aldus Deborah.

"We zijn enorm dankbaar voor dit initiatief van Deborah en Co en voor de steun van zoveel mensen. Respect voor de inzet van deze vier enthousiaste fietsers! Als goed doel zorgen we ervoor dat het resultaat van hun steun kortbij huis zichtbaar is.

Daarom kan een gezin met een ernstig ziek kind uit Lille of omgeving zich aanmelden via onze website of via de behandelende arts," aldus Pascale Somers, Manager & Bezielster Beyond the Moon.

Meer fietsacties voor Beyond the Moon

Een ziek kind brengt heel wat kopzorgen, stress en spanningen in een gezin met zich mee. Beyond the Moon laat hen even genieten van quality-time samen en regelt alles op maat van de noden van het zieke kind. Het gezin dient enkel de koffers in te pakken en te genieten. Een Beyond the Moon vakantie geeft hoop, energie en vreugde en helpt de gezinsband te versterken. De vereniging streeft ernaar om wekelijks een gezin met vakantie te sturen, en daarvoor zijn er veel middelen nodig.

"Dit was onze allereerste fietsactie ten voordele van Beyond the Moon en in hun wieleroutfit. Het is ongetwijfeld de start van meerdere fietsacties in de toekomst. Volgend jaar herhalen we onze deelname aan de Mon Ventoux en hopen we veel meer fietsers te betrekken in ons verhaal. Dit geldt dus meteen als oproep," glimlacht Deborah.

Van 18-22 september is Beyond the Moon gekoppeld aan de LadiesCycling@Marmotta in Oostenrijk o.l.v. ex-judoka Gella Vandecaveye, tevens meter van Beyond the Moon. Deborah is alvast opnieuw van de partij en er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Meer informatie en inschrijven via de website www.beyondthemoon.org. '

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto