Bij een tumult en vechtpartij na een bizar ongeval op Witbos in Noorderwijk is één agent van de zone Neteland door vuistslagen gewond geraakt. Een andere inspecteur werd bevangen door pepperspray.  Een 29-jarige buurtbewoner is geboeid afgevoerd.

Alles begon toen vannacht rond 01u een dronken chauffeur van een bestelwagen op Witbos in Noorderwik de controle over het stuur van zijn wagen verloor. De dronken man vloog rechts van de baan met zijn wagen op de oprit van een woning, beschadigde er een geparkeerde wagen, vernielde de brievenbus en kantelde tegen de gevel van de woning.

Brandweer Kempen post Herentals moest de bestuurder uit de gekantelde wagen bevrijden. Hij werd verzorgd in de ziekenwagen. De man had gedronken, zijn rijbewijs werd ingetrokken.

De discussies onder de buurtbewoners sloegen over in tumult en een vechtpartij. De bewoner van de woning die werd beschadigd ging door het lint.  De politie moest versterking laten aanrukken en pepperspray gebruiken.  

Agenten die bezig waren met alcoholcontroles tijdens een WODCA-actie aan Aldhem snelden ter hulp. Eén agent incasseerde vuistslagen, een andere raakte bevangen door pepperspray. Beiden hadden verzorging nodig.

De 29-jarige bewoner van het beschadigde huis werd geboeid weggeleid.

Pas laat keerde de rust in de buurt terug.