Een politie-inspecteur uit Heist-op-den-Berg is ontslagen omdat hij een dreigbrief in naam van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) had opgesteld, twee weken na de aanslagen in Parijs. Hij had de brief opgehangen aan de toegangspoort van het commissariaat. De agent ontkent en vecht zijn ontslag aan, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Het ging om een A4-blad met een symbool van IS, de Syrische vlag, het opschrift "Vuile flikken" en twee namen van korpsleden en hun nummerplaten. Dat deed op vrijdag 27 november 2015 alle alarmbellen afgaan bij de politie van het Antwerpse Heist-op-den-Berg.

Twee weken eerder hadden de aanslagen in Parijs plaatsgevonden. In België gold een verhoogd dreigingsniveau, na informatie dat IS aanslagen plande op agenten.

Tijdens het onderzoek bleek dat de brief was opgesteld op een computer van het commissariaat zelf. Er was papier van de politie gebruikt en de brief was afgedrukt op een printer in het commissariaat. Het korps is 100 procent zeker dat Andy V. de dreigbrief zelf had gemaakt. Zijn badge toonde immers aan dat hij die nacht 12 minuten lang in het redactielokaal zat waar de bewuste computer en printer staan.

De agent zelf ontkent alles. Hij vecht zijn ontslag aan, maar bij de Raad van State ving hij bot. Zijn advocate Iris Exelmans en haar cliënt onderzoeken nu verdere juridische stappen. (Belga)