Begin dit jaar startte het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse overheid met de opmaak van een natuurbeheerplan voor de Postelse bossen. Dit enorme gebied ligt tussen de Abdij van Postel en de grens met Nederland, aan weerszijden van de E34 en bevat de deelgebieden 'Koninklijke Schenking & de Bladelse heide' en de 'Luyksgestelse heide'.

De exacte situering van de Postelse bossen vind je terug in bijgaand kaartje (http://www.gemeentemol.be/nieuwsdetail/3052/agentschap-voor-natuur-en-bos-maakt-natuurbeheerplan-voor-postelse-bossen). Bijna 540 ha van het in totaal 720 ha grootte plangebied is in eigendom en beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Wat is een natuurbeheerplan?
Een natuurbeheerplan tekent het beheer voor de komende 24 jaar uit en houdt hierbij rekening met de ecologische, economische en sociale functie van het bos. Ook zal het toegankelijkheidplan en bijhorend reglement worden opgemaakt.
Omdat het bosgebied in het bijzonder alle inwoners aanbelangt, zal je op verschillende momenten informatie krijgen of je inbreng kunnen doen. ANB voorziet de komende maanden nog de volgende acties:

· informatieverstrekking via de gemeentelijke infokanalen
· een infomoment of discussiewandeling (nog te bepalen), wellicht in oktober
· een publieke consultatie waarbij je suggesties en commentaar kan geven op het uitgewerkte plan
· de verspreiding van een informatiefolder.

Het beheerplan wordt afgerond tegen april 2016.