Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 7 oktober 2019 het wegdek van de Turnhoutsebaan (N19) richting Turnhout in Kasterlee. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 1,2 kilometer vanaf de aantakking N19 richting centrum tot aan het kruispunt met Kleinrees en Vekemans.

De werken zullen ongeveer twee weken duren. Er blijft steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer in beide richtingen op de kant richting Kasterlee.

Nieuw asfalt voor rijweg richting Turnhout

De werken situeren zich op de rijrichting Turnhout, vanaf de verkeerslichten van de Noord-Zuid (aantakking centrum) tot aan de zijstraat Bergakkers. Het wegdek wordt laag per laag afgefreesd tot ongeveer 12 cm diep.

Dit gebeurt volgens strenge voorschriften omdat er historisch ook teerhoudend asfalt aanwezig is. Vervolgens wordt de rijweg terug opgebouwd met nieuwe lagen asfalt.

Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Doorgaand verkeer op andere weghelft

De Turnhoutsebaan blijft tijdens de werken in beide richtingen open. Het doorgaand verkeer rijdt tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft (rijrichting Kasterlee). Aan het begin en einde van de werfzone worden doorsteken in de middenberm voorzien.

De zijstraten Eikenlaan en Bergakkers worden afgesloten tijdens de werken. Voor de zijstraten Kleinrees, Vekemans en Zandhoef geldt het rechts-in-rechts-uit-principe (linksaf draaien is niet mogelijk). Het vrijliggende fietspad blijft open tijdens de werken. Er worden ook tijdelijke fietsoversteekpunten voorzien.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/kasterlee  (Plan © AWV)