U bent hier

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt wegdek Turnhoutsebaan Kasterlee

Kasterlee
02.10.2019 - 16.46u
Door: Mark Jaspers

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 7 oktober 2019 het wegdek van de Turnhoutsebaan (N19) richting Turnhout in Kasterlee. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 1,2 kilometer vanaf de aantakking N19 richting centrum tot aan het kruispunt met Kleinrees en Vekemans.

De werken zullen ongeveer twee weken duren. Er blijft steeds verkeer mogelijk in beide richtingen. Ter hoogte van de werfzone rijdt het verkeer in beide richtingen op de kant richting Kasterlee.

Nieuw asfalt voor rijweg richting Turnhout

De werken situeren zich op de rijrichting Turnhout, vanaf de verkeerslichten van de Noord-Zuid (aantakking centrum) tot aan de zijstraat Bergakkers. Het wegdek wordt laag per laag afgefreesd tot ongeveer 12 cm diep.

Dit gebeurt volgens strenge voorschriften omdat er historisch ook teerhoudend asfalt aanwezig is. Vervolgens wordt de rijweg terug opgebouwd met nieuwe lagen asfalt.

Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Doorgaand verkeer op andere weghelft

De Turnhoutsebaan blijft tijdens de werken in beide richtingen open. Het doorgaand verkeer rijdt tijdelijk over één rijstrook in elke richting op de andere weghelft (rijrichting Kasterlee). Aan het begin en einde van de werfzone worden doorsteken in de middenberm voorzien.

De zijstraten Eikenlaan en Bergakkers worden afgesloten tijdens de werken. Voor de zijstraten Kleinrees, Vekemans en Zandhoef geldt het rechts-in-rechts-uit-principe (linksaf draaien is niet mogelijk). Het vrijliggende fietspad blijft open tijdens de werken. Er worden ook tijdelijke fietsoversteekpunten voorzien.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/kasterlee  (Plan © AWV)

imageMeer nieuws

Alle Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiële intelligentie

Kempen regio | Vlaanderen 24.01.2020 - 16.44u

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto