Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf 27 september de fietspaden op de brug(hellingen) van de N13 Herentalsesteenweg over de E313 in Grobbendonk. De werken duren tot 24 oktober.

De huidige fietspaden worden verbreed tot 1,75m en worden ook comfortabeler. Concreet gaat het over de zone tussen de twee opritten, exclusief het brugdek zelf, waar de fietspaden al 1,75m breed zijn.

Op de brughelling aan de kant van Nijlen worden de parkeerstroken in kasseien vervangen door groenstroken. Ook aan de kant van Herentals verdwijnt de parkeerstrook, maar hier komen in eerste instantie opnieuw kasseien in afwachting van een volledige herinrichting van het op- en afrittencomplex.

Eenrichtingsverkeer

Fietsers kunnen tijdens deze werken over de brug blijven rijden, maar moeten wel in beide richtingen over het fietspad aan de zijde waar niet wordt gewerkt.

Voor het autoverkeer is er maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer van Nijlen naar Herentals. Het verkeer in de andere richting moet een omleiding volgen.

De op- en afritten Herentals-West (20) naar Hasselt en Antwerpen blijven bereikbaar vanuit Nijlen.

Vanuit Herentals kan je de oprit richting Antwerpen nemen. Richting Hasselt volg je de omleiding tot aan Herentals-Oost (22).

Vanaf de E313 kan je vanuit beide richtingen de snelweg verlaten, maar moet je verplicht richting Herentals afslaan. Moet je richting Nijlen, dan neem je best de afrit Herenthout-Herentals Industrie (21).  (Beeld AWV)