U bent hier

Agnes Janssens : 'Onze wonderbaarlijke 'bolletjeskunstfiets' is opnieuw verdwenen...'

Herentals
08.08.2021 - 07.32u
Door: Herman Gezelle
Toen de pastoor van de St.-Waldetrudiskerk Herentals zaterdagochtend langs binnen de grote kerkdeur opende, viel er op slag een fiets naar binnen.

Dat is op zich niet zo speciaal, ware het niet dat deze fiets een onderdeel was van het werk 'De Ronde Van Frankrijk" dat in de De Ghellincklaan in Noorderwijk staat voor het project "In de Ban(d) van de Fiets".
 
'Dit mooi beschilderde "ijzerwerk" heeft geen remmen, geen licht, kapotte banden, kapotte zadel en een vastzittende ketting en was met lange betonijzers in de grond vastgezet', zegt Agnes Janssens, protagonist van het  kunstproject "In de Ban(d) van de Fiets".
 
'En toch is dit vehikel vorige nacht, op wonderbaarlijke wijze, enkele kilometers verder tot in het centrum van Herentals geraakt.
Je kan de "miraculeuze" fiets nog enkele dagen bewonderen aan de Bovenkerk.  Tenzij, hij deze nacht naar Rome vertrekt.'

Verhaal vervolgt

'De witte met rode bollenfiets die zaterdagochtend op miraculeuze wijze bij de St.-Waldetrudiskerk in Herentals verscheen,  is opnieuw spoorloos. Vorige nacht verdween deze fiets op dezelfde wijze als hij hier gekomen is: zonder aanwijzing, zonder enig spoor.

Dit laat vermoeden dat deze Wonderbaarlijke Fiets zélf het hele traject van het kunstproject "Herentals in de Ban(d) van de Fiets " af wil leggen voor het op 31 augustus eindigt. Je begrijpt zeker wel dat deze fiets voor ons érg waardevol geworden is.

Laat ons via redactie@nnieuws.be dus iets weten als je deze fiets ergens ziet staan of tegenkomt.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto