Ook nog morgen vindt in Herentals Agora Culinair Special plaats, een 2-jaarlijkse vakbeurs die wordt georganiseerd door de gelijknamige horecagroothandel. 1.650 horecaprofessionals maken hun opwachting. 'Die komen er nieuwigheden tegen de feestdagen ontdekken', zegt Mario Vleugels, gedelegeerd bestuurder van 't Vleesboerke/Agora Culinair.

De beurs telt een 100-tal standhouders en dat zijn toeleveranciers van de horeca, gaande van vlees- en visproducenten tot leveranciers van verpakkingen en sauzen. "We hebben onze klanten uit de provincies Antwerpen en Limburg uitgenodigd", vertelt Mario Vleugels.

Na de overname van Van Hout Horeca uit Hamont vorig jaar kreeg de Kempense groothandel er een pak Limburgse klanten bij.

Rent A Lounge doet inrichting
De vakbeurs vindt plaats in een leegstaande loods naast 't Vleesboerke in Herentals aan de Grensstraat. Voor de inrichting doet de organisatie een beroep op Rent A Lounge, ook uit Herentals.

"We bouwen 102 standen op, zorgen voor de inrichting en verlichting, het interieur en het meubilair", somt Kristof Van Loy van Rent A Lounge op. "We hebben een mooie ontvangstlounge ingericht, waar de bezoekers professioneel worden onthaald, zo ook een sfeervol restaurant. Daar kunnen allerlei nieuwigheden worden geproefd. Ook is er nog een partyruimte, waar 's avonds optredens plaatsvinden."

Voor Rent A Lounge is dit 1 van de grootste opdrachten van het jaar. "We zijn al meer dan 10 jaar de vaste partner van 't Vleesboerke/Agora Culinair", aldus nog Kristof Van Loy. "Met de opbouw van deze beurs zijn we een week bezig geweest en op piekmomenten waren we met een 20-tal mensen aan het werk."

Na afloop van de beurs blijft Agora Culinair de hal gebruiken. "In oktober starten we met werkzaamheden om die in te richten als extra stockeerruimte. Daarmee krijgen we er 3.500 m2 bij", aldus nog Mario Vleugels. (pp)

Op de foto archief : zaakvoerders Mario en Peggy Vleugels bij viering 40 jaar 't Vleesboerke/Agora / NNieuws