U bent hier

Agoria Solar Team behoudt 1e plaats na nek-aan-nek race tijdens bergetappe

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
27.10.2021 - 12.50u
Door: Herman Gezelle

Gisteren werd de tweede etappe gereden van de Solar Challenge Morocco. De langste en meest bergachtige etappe werd gestart in pole position.

'Uiteindelijk eindigde ons team 2 minuten na de Nederlandse concurrentie uit Twente', klinkt het.  ' De eerste plaats in het klassement blijft hiermee behouden.

Met 1628 hoogtemeters en heel wat steile hellingen werden de deelnemende zonnewagens sterk op proef gesteld. De Bluepoint Atlas slaagde er zonder problemen in om als koploper de hoogteverschillen te trotseren. Na het Atlasgebergte volgde er een lange rit richting Merzouga, een dorp in het hart van de Marokkaanse Sahara. 50 kilometer voor de aankomst haalde het Nederlandse Solar Team uit Twente onze zonnewagen in.

Wij eindigden 7 minuten later aan de finish, maar behouden hiermee wel onze eerste plaats in het algemeen klassement. We hebben vertrouwen in onze strategie van de komende dagen, het gevoel heerst dat deze sterk genoeg is om de Nederlands concurrentie achter ons te houden.

De Solar Challenge Morocco telt vijf etappes met een totale afstand van 2500 kilometer. Vandaag is ons team als eerste gestart aan de derde etappe van de wedstrijd. De zonnewagens zullen een grote lus van 527 kilometer rijden in de Marokkaanse Sahara met sterke winden en zandstormen.'

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto