U bent hier

Agressieve 20-er uit Herentals kan niet stoppen met politie te slaan en te bedreigen

Herentals | Kempen regio | Neteland
20.05.2019 - 14.40u
Door: Herman Gezelle
Een 29-jarige man uit Herentals die vorig jaar in amper 3 dagen tijd meerdere politieagenten heeft geslagen, gestampt, bedreigd en gebeten, werd daar vandaag in de correctionele rechtbank voor vervolgd.

Het Openbaar Ministerie sprak over ‘hallucinante feiten’ en eiste een effectieve celstraf van een jaar.

“Hij past zich aan, of vliegt achter slot en grendel”

Karim B. (29) uit Herentals maakte het vorig jaar in augustus te bont, veel te bont zelfs. 4 politieagenten van de politiezone Neteland (Herentals, Olen, Grobbendonk, Herenthout, Vorselaar) en de politiezone Zara (Zandhoven, Ranst) hadden zich burgerlijke partij gesteld nadat ze door B. aangepakt waren.

Het eerste voorval speelde zich in het centrum van Herentals af. B. raakte betrokken bij een banaal verkeersongeval, waarop de politie ter plaatse kwam om te helpen. B. zou in een mum van tijd zijn kalmte zijn verloren.

“Hij begon de politieagenten te slaan, te stampen en gooide zelfs één van hen over zijn schouder. Verschillende getuigen hebben dit bevestigd. Toen hij overmeesterd kon worden en in de combi gezet werd, verbouwde hij ook de hele binnenkant van die combi.

De rit naar het politiekantoor werd een dollemansrit, want de beklaagde raakte maar niet gekalmeerd”, legde de procureur uit. Ook verbaal bleek de man agressief: hij dreigde ermee de kinderen van de politieagenten op te zoeken en hen ‘kapot te maken’.

Aangekomen op het politiekantoor weigerde de man te kalmeren in de cel, waarop er nog meer gevochten werd. De hoofdcommissaris, die zich ook burgerlijke partij had gesteld, zag geen andere uitweg dan pepperspray te gebruiken.

Toen de man uiteindelijk mocht beschikken, werd er van hem gevraagd dat hij terugkwam om zijn verhaal te doen, maar hij kwam nooit meer opdagen.

Naar wapengordels grijpen

B. was nog niet aan zijn proefstuk toe: amper drie dagen later kreeg hij het weer aan de stok met de politie. “Omdat hij lag te slapen in zijn auto, probeerde de politieagenten hem wakker te maken. Ze vroegen hem ook om uit zijn auto te komen. Dat weigerde hij, waarop hij alweer uithaalde.

Hij greep ook naar de wapengordels van de politieagenten. Opnieuw werd er geslagen, gebeten, gespuwd en noem maar op.”

Bovendien wordt bij B. nog gerechtelijk vervolgd voor een derde dossier, waarvoor hij komende week op de raadkamer moet verschijnen.

Hij zou ook een frequente klant zijn op de politierechtbank. “Dit zijn hallucinante feiten die getuigen van geen enkel respect tegenover de politie, die nochtans met de beste bedoelingen aan hun interventies beginnen.

Het is overduidelijk dat meneer geen lessen trekt uit het verleden, want ook nu ziet hij zijn fout niet in en blijft hij arrogant reageren. Een effectieve celstraf van één jaar is daarom gepast. Hij past zich aan of hij vliegt achter slot en grendel”, zei de procureur.

“Alleen maar verdedigd”

De man kwam zichzelf in de rechtbank verdedigen en was van mening dat de beschuldigingen sterk overdreven waren. “Ik heb mijzelf alleen maar verdedigd toen de politieagenten mij aanvielen. Eén van hen sprong zelfs op mijn rug. Zij hebben mij ook bedreigd en geslagen. Uiteindelijk ben ik altijd de slechte. Zelfs al ben je beleefd en vriendelijk, dan nog vinden ze een reden om mij uit te dagen”, klonk het.

Het vonnis valt op 18 juni.
 
Bron GVA -  verschijningsdatum 20/5/2019 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws License2Publish.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto