Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Agressieve dievegge (28) bij verstek veroordeeld voor gevecht in regel met medewerksters De Grabbelton Noorderwijk

Grabbelton

De rechtbank in Turnhout heeft een 28-jarige vrouw uit Herentals veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden met uitstel voor een zware vechtpartij na een winkeldiefstal in De Grabbelton Noorderwijk.

Grabbelton-medewerkster Tine werd op 28 december 2022 bij een intense schermutseling met de dievegge gewond aan het hoofd met een gebroken neus en  een  hersenschudding tot gevolg.  Ze werd gewond naar het AZ Herentals gebracht en bleef weken werkonbekwaam.

Het personeel van De Grabbelton had opgemerkt dat N.J. (28) en uit Herentals en haar minderjarige zus J.S. producten probeerden te ontvreemden. Toen enkele medewerkers het dievenduo op de parking probeerden tegen te houden,  kwam het tot een regelrechte vechtpartij met werkonbekwaamheid tot gevolg.   Hun buit kon gerecupereerd worden.

Een team van politie Neteland pakte N.J. en J.S. (17) beiden uit Herentals op en bracht hen naar het politiecommissariaat in Herentals maar daar stopte het geweld niet. “De vrouw zette haar cel in het politiekantoor onder water met urine uit het toilet”, vermeldt het vonnis van de rechtbank Turnhout. “Ze bleef roepen en tieren in haar cel en stampte tegen het meubilair. Ze stampte ook naar de agenten en probeerde hen te bijten.”

De vrouw is niet alleen veroordeeld voor een diefstal met geweld en weerspannigheid tegenover de politie maar ook voor het bezit van verboden wapens. Op 4 mei 2021 ontdekte een wijkagent tijdens een interventie een busje pepperspray in haar handtas die op de salontafel stond. Tijdens een huiszoeking vond de politie ook nog een uitschuifbare matrak.

De rechtbank veroordeelde N.J.  bij verstek tot een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel en tot een boete van €400. (RB/pol)

Op de foto archief : Zaakvoerder Tom en dochter Elien moesten de verwonde werknemers vervangen. Berthe, co-zaakvoerster en dochter van stichter Raf Hoefnagels, hield samen met Tine Verhoeven de dievegges op 28/12/2022 tegen na een gevecht in regel op de parking /  NNieuws.

Rechtbank Turnhout

Rechtbank Turnhout

Morkhovenseweg 118, Noorderwijk, België

Grabbelton

Deel dit artikel