Het gemeentebestuur roept 55-plussers op om deel te nemen aan het ouderenbehoefteonderzoek. Al 400 senioren vulden de enquête in. De enquêteurs, zelf 55-plus, hebben nog tot eind januari om bij onze inwoners langs te gaan. Eventueel helpen zij bij het invullen van de vragenlijst. Er moeten nog een 200 enquêtes ingevuld worden.

Belangrijk aan het onderzoek is dat het de senioren zelf zijn die als enquêteur op pad gaan en dat de resultaten anoniem worden verwerkt. Om de wetenschappelijkheid van het onderzoek te waarborgen, gebeurt alles onder supervisie van de Vrije Universiteit Brussel. 600 senioren krijgen een collega-senior op bezoek met een vragenlijst. Vervolgens krijgt de senior rustig de tijd om de vragenlijst in te vullen. Op een later tijdstip haalt de enquêteur de vragenlijst weer op.

 

Noden en behoeften

De resultaten van het onderzoek geven ons informatie over de woonsituatie, het veiligheidsgevoel, de inkomsten, de mobiliteitskansen, de vrijetijdsbesteding, de gezondheidssituatie, de eenzaamheidsgevoelens en zo meer. Daarnaast geeft het ons ook de kans om onze gemeente te vergelijken met andere gemeentes in Vlaanderen.

Deze informatie is voor het gemeentebestuur en OCMW enorm belangrijk om de acties naar ouderen juist af te stemmen op de noden en behoeften van de Molse ouderen. In tijden van besparingen willen we de voorziene middelen correct inzetten.