U bent hier

Al bijna 250 km file op Vlaamse wegen

Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen
01.10.2019 - 09.52u
Door: Mark Jaspers

Met de herfst zijn ook de grote files weer terug in het land. Iets voor 8 uur staat er al bijna 250 km file op de Vlaamse wegen. "Dat is uitzonderlijk", zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E313 duurt het een uur om van Herentals-Oost in Antwerpen te geraken. Op de E40 in Bertem is de weg weer vrij na een ongeval met verschillende wagens, maar zowel op de E40 vanuit Luik als de E314 vanuit Lummen is het lang aanschuiven. Het Verkeerscentrum vraagt iedereen die op de weg is ook op te letten voor watergladheid.

"Rond Brugge, bijvoorbeeld, staat er op sommige plaatsen 15 cm water op het wegdek", zegt Bruyninckx.Oorzaak van de files zijn verschillende lichte aanrijdingen, die wel een grote impact hebben op het verkeer. Bruyninckx noem t verder ook een intussen afgehandeld ongeval op de Antwerpse ring richting Gent in Antwerpen-Zuid.

"We stellen elk jaar weer vast dat eind september, begin oktober de zware files terug zijn", zegt Bruyninckx. "Dat is dit jaar niet anders." (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto