Het aantal aanvragen voor zelfgemaakte mondmaskers die bij de gemeente binnenlopen staat na minder dan één dag al op meer dan 100. De aanvragen komen zowel van inwoners die omwille van hun beroep een mondmasker nodig hebben, als van inwoners die omwille van quarantainemaatregelen van de dokter nood hebben aan een mondmasker.

Zelfgemaakte en medische mondmaskers zijn dus broodnodig! Breng ze naar 't Getouw. Alle info over het coronavirus in onze gemeente vind je op www.gemeentemol.be/corona.

Inwoners die zelf aan de slag gaan om mondmaskers te maken, kunnen op www.maakjemondmasker.be de werkwijze en een patroon downloaden, aanbevolen door FOD Volksgezondheid.

Mondmaskers gemaakt van keukenrol voldoen niet. Ook andere patronen die online circuleren zijn niet getest, dus mogelijk niet veilig. Ook met dit zelfgemaakte mondmasker is het belangrijk altijd de algemene regels te volgen.

Eénmaal klaar, lever je ze af in 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Wacht niet tot je er 100 hebt, maar breng ze zo gauw mogelijk binnen:

· Inkomhal 't Getouw:

o maandag tot en woensdag tussen 9 en 16 uur

o donderdag tussen 9 en 19 uur

o vrijdag tussen 9 en 12 uur

· Inleverluik bibliotheek (verpakt in een dicht gekleefde zak)

o vrijdag vanaf 12 uur tot en met zondag

Mondmasker nodig?

Heb je omwille van je beroep of omwille van quarantainemaatregelen van de dokter zelf een mondmasker nodig? Dien dan een aanvraag in via het e-formulier op www.gemeentemol.be/mondmaskernodig.

Elke aanvraag wordt apart beoordeeld. Afhankelijk van het beschikbare aanbod verwittigen we je via mail. Druk deze mail af en breng hem mee naar de inkomhal van 't Getouw als je mondmasker(s) afhaalt. Respecteer bij het ophalen de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers.

Medische mondmaskers

Beschik je over medische mondmaskers? Of werk je in een praktijk (tandarts, kinesist, schoonheidsinstituut,...) die tijdelijk de deuren sluit en maskers kan missen? Lever ze dan af in 't Getouw, Molenhoekstraat 2, van maandag tot en met donderdag van 9 tot 16 uur, op vrijdag van 9 tot 12 uur.

Respecteer bij het inleveren de persoonlijke afstand van 1,5 meter ten opzichte van onze medewerkers. Deze medische mondmaskers worden verdeeld naar de medische hulpsector.

Meer info

> communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be

> www.gemeentemol.be/mondmaskernodig

> www.maakjemondmasker.be