U bent hier

Al meer dan 1000 bezoekers voor tentoonstelling ‘Paul Blockx 4/4de zelf’ in Jakob Smitsmuseum (JSM) Mol

Mol
04.12.2018 - 18.35u
Door: Mark Jaspers

Paul Blockx was zelf jarenlang actief als kunstenaar bij Kunsthuis Yellow Art in Geel, een plaats waar psychisch kwetsbare mensen met een artistieke begaafdheid zichzelf kunnen ontplooien.

De kunst van Paul Blockx in het Jakob Smitsmuseum is niet zo evident, het JSM is in de eerste plaats gewijd aan een kunstfenomeen uit het verleden, aan Jakob Smits die we situeren rond 1900.

Bovendien zitten wij als – door de Vlaamse Gemeenschap- erkend gemeentelijk museum vast aan structuren en bepalingen die in grote lijnen onze werking vastleggen, maar daarbinnen durft het JSM kiezen voor dat anders-zijn. En werk van een kunstenaar uit een "andere" context brengen.

Paul Blockx "Ze noemen me nog altijd een outsiderkunstenaar. Ik ben aan het wachten tot ze het moe worden mij zo te noemen". Op de vraag hoe zou u dan wel willen dat ze u noemen? is het antwoord van Blockx; "Gewoon: kunstenaar"

De Vrienden van het Jakob Smitsmuseum en Kunsthuis Yellow Art sluiten met een finissage. Op zondag 9 december is iedereen welkom om hierbij te zijn! Toegang is gratis. Er wordt een drankje aangeboden en er zijn extra rondleidingen.

De rondleiding gaat van start om 14 uur. Graag op voorhand inschrijven via 014 31 74 35 of info@jakobsmits.be Deze wordy geleid door: - Hugo Franssen, medeauteur van het nieuwe boek 'Paul Blockx 4/4 zelf ' Ria Govaerts, gewezen diensthoofd Kunsthuis Yellow Art – OPZ Geel - Kris Blockx, de jongere broer van Paul.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto