Het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg is vandaag van een 'early warning'- naar een alarmfase gegaan nadat de afgelopen week een grote stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld.

Het gaat om een 90-tal besmettingen op een week tijd, waarvan meer dan de helft in de leeftijdscategorie tussen 16 en 25 jaar.  Ook in Lier stijgen de cijfers.

'De gemeente volgt daarmee dus de nationale tendens, waarbij vooral jongeren getroffen worden', zegt waarnemend burgemeester David Geerts van Heist.
'Door de contact tracing kon men ook vaststellen dat het zwaartepunt ligt in de deelgemeente Wiekevorst.  De lokale veiligheidscel volgt de situatie nauwgezet op.

Het bestuur roept alle inwoners op om de geldende maatregelen nog steeds strikt toe te passen en voorzichtig om te springen met hun contacten.

Voel je je ziek maar werd je nog niet getest, of heb je een hoogrisicocontact gehad? Ga dan in quarantaine. Test je positief op het virus, dan moet je 10 dagen in isolatie gaan.'  Foto AZ/N.

Er is blijkbaar rond acties tegen de stijgende covidbesmettingen géén duidelijke coördinatie in de Kempen.  In Herentals organiseert de stad en cc 't Schaliken vandaag een 'Vlaamse kermis' met dj's en 'meezingers'.