U bent hier

Alarmsirenes Aurubis en Umicore niet te horen in kinderdagverblijf

Olen
10.01.2017 - 06.42u
Door: Peter Caers

Het gemeentebestuur van Olen, de verantwoordelijken van Aurubis en Umicore en Binnenlandse Zaken gaan bekijken hoe de sirenes van de twee bedrijven beter gehoord kunnen worden.

Bij de test van de sirenes begin januari blijkt dat die niet gehoord werden door de verantwoordelijken van het kinderdagverblijf vlakbij. Dat kinderdagverblijf ligt op amper 200 meter van het bedrijf. Vijfhonderd meter verder waren de sirenes wel goed te horen. Mogelijk speelde de windrichting een rol. Dat willen de betrokkenen nu uitsluiten.

Aurubis en Umicore zijn een Seveso-bedrijf. De sirenes worden 1 keer in drie maanden tijd op de eerste donderdag van de maand getest.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto