Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Algerijn met 80.000 xtc-pillen gevat na achtervolging en crash op E313 Grobbendonk - extra foto's

E313

Het parket Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd, nadat een Algerijn uit Frankrijk donderdagavond op de E313 ter hoogte van Grobbendonk crashte tegen een vrachtwagen.  Hij had bijna 80.000 XTC-pillen aan boord.

'De Nederlandse politie organiseerde donderdagavond een actie Etoile op de A16 tussen Dordrecht en Moerdijk', zegt de woordvoerder van het parket Antwerpen.  'De bestuurder van een Renault Megane met Frans kenteken negeerde een stopteken en koos om weg te vluchten. De Nederlandse politie zette de achtervolging in en dat zorgde voor erg gevaarlijke situaties.

Via CICANT werd de Belgische politie verwittigd en het vluchtende voertuig werd rond 20.21 uur gespot op de E313 ter hoogte van Loenhout richting Antwerpen. Verschillende ploegen van de Wegpolitie en van SRT van PZ Antwerpen gingen achter het vluchtende voertuig aan. Dat haalde snelheden tot liefst 190 km/u, waarbij door de vluchter ook over de pechstrook  werd ingehaald.

Ter hoogte van Grobbendonk probeerde hij dat opnieuw, maar hij moest op het laatste nippertje invoegen, omdat op de pechstrook een signalisatiewagen met stootkussen stond. Daarop crashte de auto op de snelweg tegen een vrachtwagen. De Algerijn van 35 die in Frankrijk woont, probeerde te voet te vluchten, maar hij werd in de berm gearresteerd.

In de wagen werden 78.500 xtc-pillen gevonden. De politie bracht de 30-er voor verzorging naar AZ Herentals. Het parket heeft aan de onderzoeksrechter gevraagd om de man aan te houden voor inbreuken op de drugswetgeving. Ook voor de verkeersinbreuken riskeert de man een vervolging.' (parket)  Foto's Peter Vanderveken/NNieuws // foto onder :  Federale Wegpolitie Antwerpen.

Foto Federale Wegpolitie Antwerpen

Foto Federale Wegpolitie Antwerpen

E313

Deel dit artikel