U bent hier

Alle amateurvoetbalcompetities stilgelegd

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
13.10.2020 - 17.53u
Door: Mark Jaspers

De Raad van Bestuur van Voetbal Vlaanderen heeft beslist om per direct alle wedstrijden in de amateurcompetities stil te leggen.

Voetbal Vlaanderen vindt het met de huidige maatregelen onmogelijk om veilig wedstrijden te organiseren in amateur- en provinciaal voetbal.

Voorzitter van Voetbal Vlaanderen Marc Van Craen toonde zich  vandaag al sceptisch over de maatregel die minister Weyts (N-VA) nam.

"Vraag is of het werkbaar is om op die manier wedstrijden te organiseren. Het weer wordt slechter. Als je dan in de regen moet spelen, daarna niet kan douchen of warme kledij kan aantrekken en op nationaal niveau nog eens 100 kilometer met de auto moet rijden ..."

Dat zijn geen ideale omstandigheden. Voetbal Vlaanderen vindt het niet werkbaar om met de huidige maatregelen wedstrijden te organiseren.

“Het kleedkamerverbod houdt te veel praktische moeilijkheden in. De stopzetting geldt voor onbepaalde tijd. We kunnen er wel zelf voor kiezen om meteen terug te herstarten, aangezien de minister van Sport besloten heeft dat buiten voetballen nog wel mocht. In de tussentijd mogen de ploegen wel gewoon blijven trainen.”

"Maar we hebben vooral gekozen om de jeugd wél te laten spelen. Tot de U17 zal het jeugdvoetbal kunnen blijven verdergaan zoals gepland. Met wel één belangrijke wijziging.

De thuisspelende club zal in functie van de weersomstandigheden zelf kunnen bepalen of er kan gevoetbald worden of niet." (VRTNWS) Foto Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Inbraak bij Chiro Jong Leven in Nijlen

Nijlen regio 26.10.2020 - 08.53u

IOK-bouwgronden in Dennenstraat Geel

IOK-bouwgronden in Dennenstraat Geel
Geel 26.10.2020 - 06.49u

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door

Kerstmagie Kasteel Westerlo gaat door
Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo 25.10.2020 - 19.36u

Auto's weer over Grote Markt Turnhout

Turnhout regio 25.10.2020 - 19.20u

Herfstvakantie wordt verlengd tot en met 11 november

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 25.10.2020 - 18.59u

Geen fuif of eetfestijn, hoe groot is de corona-impact op de jeugdbeweging? "We gaan geen groepen failliet laten gaan"

Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 25.10.2020 - 08.35u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto