Zaterdag 24 oktober is iedereen van harte welkom aan het Soldatenbos in Nijlen voor de officiële opening van de derde hondenlosloopzone in de gemeente. Om 14 uur worden er eerst een paar woordjes gezegd en dan is het aan de honden om hun nieuwe speelgebied in gebruik te nemen. Iedereen is van harte welkom, zowel op twee benen als op vier poten.

Het is een waar genot voor hondeneigenaars en hondenliefhebbers om hun trouwe viervoeters te zien ravotten. Springen, rennen, een stok of een balletje gooien en weer gaan halen, kortom samen de pootjes en de beentjes strekken en allebei een frisse neus halen, da's genieten! En dat kan nu dus ook in Kessel. Nadat in Bevel een hondenlosloopzone kwam aan de Kiezelweg, volgde er daarna één in het Beekpark in Nijlen en nu wordt het Soldatenbos in Kessel aan dit lijstje toegevoegd.

Op stap met de hond in Nijlen, da's poepsimpel

Onder deze titel werkte de gemeentelijk milieudienst in samenwerking met de Nijlense milieuraad, Natuurpunt, WBE Nete & Wimp, Bosgroep Antwerpen Zuid en de lokale politie Berlaar-Nijlen een interessante folder uit.

De folder met algemene informatie en do's en don'ts ligt ter beschikking in alle gemeentelijke gebouwen en is ook online raadpleegbaar op www.nijlen.be/711707.fil