U bent hier

Allerlaatste keer 'Ten Velde' aan fort van Kessel

Lier regio
05.11.2018 - 10.51u
Door: Lex Verellen

Na de grote herdenkingen van 100 jaar WOI in Nijlen in 2014, sloegen de Gidsenwerking Fort Kessel, het gemeentebestuur en enkele enthousiaste trompettisten, opnieuw de handen in elkaar met maar één doel: de herinnering aan WOI in onze contreien levendig houden.

En zo werd 'TEN VELDE' een wekelijks eerbetoon alle mannen, vrouwen en kinderen uit onze regio die vier jaar lang en ver van huis in het krijgsgeweld - lettelijk 'ten velde' dus - hebben gediend. 'Ten Velde' werd iets van, voor en door onze regio. Dat het een succes werd, danken we aan de inzet en het plichtsbewustzijn van iedereen die eraan meewerkte.

Sinds juni 2015 werd geen enkele vrijdagavond overgeslagen. Door weer en wind, bij koude en hitte, 179 vrijdagavonden zonder onderbreking, weerklonken de trompetten, werden teksten voorgedragen en kwamen er mensen luisteren en mijmeren.

Nu vrijdag, 9 november zullen om 19 uur de trompetten voor de allerlaatste keer weerklinken aan het fort. De allerlaatste keer 'Ten Velde' is het startschot voor een heel herdenkingsweekend rond het einde van WOI, 100 jaar geleden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto