U bent hier

Alma Carrefour opent vernieuwde vestiging aan Noorderwijksebaan

Herentals
27.04.2018 - 15.39u
Door: Herman Gezelle

Supermarktketen Alma heeft de voorbije weken zijn vestiging aan de Noorderwijksebaan in Herentals compleet verbouwd. Vandaag ging die opnieuw open. Nieuw zijn onder meer het verruimde aanbod van streekproducten en een bedieningstoog voor charcuterie.

"Enkel de buitenmuren zijn blijven staan. Voor de rest is de winkel volledig gestript", zegt communicatieverantwoordelijke Caroline Eyckmans. "Het was nodig want de winkel was toch wel verouderd."

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het assortiment in de Carrefour Market Alma Herentals onder de loep te nemen. De vernieuwde winkel zet in op een grote versmarkt met een ruim assortiment en meer nog dan vroeger aandacht voor lokale Kempense leveranciers. Je kan er voortaan ook zelf je appelsienen persen en het bio-aanbod is uitgebreid.

Vers gesneden
"Vroeger konden mensen alleen voorverpakte charcuterie kopen. Sommige klanten verkiezen vers gesneden of willen een bepaald gewicht. Voor hen installeerden we opnieuw een charcutterietoog met bediening", aldus nog Caroline Eyckmans.

Bijzondere aandacht ging ook naar duurzaamheid. Zo werden zonnepanelen, ledverlichting, een milieuvriendelijk koelmiddel in de koel- en vriesmeubelen en warmterecuperatie langs dezelfde koelingen geïnstalleerd.

Naast Herentals heeft Alma vestigingen in Mol, Geel, Lommel, Sint-Niklaas, Bilzen, Mol-Wezel en Grobbendonk. Deze laatste staat ook op de planning voor een renovatie.

In de Alma in Herentals werkt een 40-tal mensen. In de hele groep zijn er dat zo'n 350. (pb-ph)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto