Alle kinderen gaan vanaf 1 september weer naar school en dat is fantastisch nieuws! De vriendjes terug zien, vertellen over de zomer en de juf, meester of leerkracht die weer het beste van zichzelf geven voor de klas, daar gaan we voor! En moeilijk is dat niet, als we een paar regels volgen dan houden we het ook veilig.

Het is elk jaar in aanloop naar 1 september een vaste boodschap: let goed op en wees voorzichtig in het verkeer. Maar deze keer is er ook het Corona virus dat we in toom moeten houden.

Om dat voor mekaar te krijgen, zullen de directies er om te beginnen mee op toezien dat wie terugkeert van vakantie uit een rode zone de quarantaineplicht respecteert. Dit is echt heel belangrijk, een flink deel van de nieuwe besmettingen nu worden daardoor veroorzaakt.

Hou afstand aan de schoolpoort

De scholen zullen het waar mogelijk ook zo organiseren dat aan de schoolpoort de mensen niet samentroepen als ze kinderen en kleinkinderen komen brengen of weer ophalen.

Want dat is en blijft dé gouden regel: hou afstand van mekaar en dan kan dat virus geen kant meer op! Het vraagt een beetje discipline en het voelt onnatuurlijk aan, maar het is nu eenmaal nodig. En dan is er natuurlijk het regelmatig handen wassen en thuis blijven als je moet hoesten, niezen of als je koorts hebt

Kortom, het zijn dit schooljaar dus niet alleen de kindjes maar ook de ouders en grootouders die flink moeten zijn.