Iedereen die altijd eens heeft willen zeilen, krijgt hiervoor gratis de kans op zondag 11 oktober. Sailability Vlaanderen – de zeilclub met thuishaven Port Aventura – biedt die dag kennismakingstochten van een half uur aan op de Kanaalplas. Je hebt geen enkele zeilervaring nodig om aan deze initiatie deel te nemen. Schrijf in via www.gemeentemol.be > e-loket > Sailability Vlaanderen, kennismakingstochten zeilen op 11 oktober.

Samen met een zeilbegeleider maak je alleen, of met meerdere medepassagiers een leuke zeiltocht over het meer. Misschien krijg jij wel de microbe te pakken en start je in het voorjaar van 2016 met een zeilcursus. Om te kunnen deelnemen, moet je je vooraf inschrijven via een e-formulier op www.gemeentemol.be. Er zijn slechts honderd plaatsen voorzien, dus wees er snel bij.

Deze zeiltocht op 11 oktober is volledig gratis. De club voorziet de nodige boten en reddingsvesten. Je bent ook volledig verzekerd.

Over Sailability

Sailability is een heel bijzondere zeilclub. Zowel zeilers zonder als zeilers met een fysieke, visuele, auditieve of verstandelijke beperking zijn er welkom. De club beschikt ook over aangepaste boten zodat iedereen de kans krijgt om deze prachtige natuursport te leren kennen en te beoefenen. Tussen april en oktober vaart de club elke zondag op de Kanaalplas.

Op 11 oktober wil de zeilclub zich aan het grote publiek presenteren en zoveel mogelijk mensen overtuigen van het zeilen als unieke sport en hobby. Deze gratis zeildag past ook in de Week van de G-Sport. Dankzij de Kanaalplas en Port Aventura beschikken we in onze gemeente over unieke zeilfaciliteiten.  Meer info: Sailability Vlaanderen, 0478 44 15 86, zeilen@sailability.be