U bent hier

Amateurvoetbal wacht waarschijnlijk volledige afgelasting

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
07.01.2021 - 10.28u
Door: Lex Verellen

Het Overlegcomité zal morgen weinig of geen versoepelingen doorvoeren. Dat heeft dus ook verstrekkende gevolgen voor het amateurvoetbal.

Officieel is het nog niet, maar de kans is zeer groot dat de lagere afdelingen niet hervatten op 14 februari, zoals voorzien. Een volledige afgelasting van het seizoen lijkt met de dag waarschijnlijker.

De beperkte contactbubbels vormen al grote problemen. De verplichte sluiting van de horeca zorgt voor een financiële gat in de clubkassa's. Twee enorme obstakels. Als die allebei van de baan zijn, kan er weer aan een heropstart gedacht worden. 

De competities moeten voor de helft worden afgewerkt vooraleer het klassement als geldig wordt gezien. Zolang de kantines gesloten blijven en de clubs geen inkomsten kunnen boeken, is het sowieso een kansloze strijd. Als er pas in april weer pinten getapt mogen worden aan de toog zal het te laat zijn om dit seizoen nog te voetballen. 

Met ook nog eens de nieuwe wet voor verenigingswerkers, onder wie trainers en scheidsrechters, die sinds begin 2021 van kracht is, betekent volgens de berekeningen van de Vlaamse Sportfederatie bijna een kwart meer uitgaven aan vrijwilligers. 

Is het amateurvoetbal nog leefbaar ? Of verdwijnen vele clubs ? (KBVB/Sport Vlaanderen)  Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto