U bent hier

Amazon onthult nieuw prototype drone

Internationaal
02.12.2015 - 00.42u
Door: Herman Gezelle

De Amerikaanse online retailer Amazon is op de proppen gekomen met een nieuw prototype voor een drone. Het voegde er meteen aan toe dat het denkt aan verschillende types drones voor verschillende situaties.

Jeremy Clarkson toont nieuwe Amazon-drone

De drone die Amazon nu toonde moet volgens het bedrijf een afstand van ongeveer 25 kilometer kunnen afleggen op een hoogte van ongeveer 120 meter. Het grootste verschil in design is de manier waarop de drone het pakje draagt. Voorheen gebeurde dat onder de drone, maar in het nieuwe prototype wordt het pakje in de romp van de drone vervoerd.

De drone zou ook sensoren hebben, die obstakels opmerken en ontwijken. Eens de drone op de juiste locatie is, zal het vanzelf op zoek gaan naar een goede plaats om te landen. In het filmpje waarmee Amazon het nieuwe model wereldkundig maakt, is te zien hoe de klant ook zelf een goede plaats kan aanduiden, door een plaat op de grond te leggen met het logo van Amazon op.

De drone zal dan exact op die plek zijn pakje droppen. De klant krijgt vervolgens een bericht om duidelijk te maken dat het pakje is geleverd.

Amazon maakt voor de bekendmaking van de nieuwe drone ook meteen gebruik van het contract dat het heeft getekend met de heren van Top Gear, want het is niet toevallig Jeremy Clarkson die uitlegt hoe de nieuwe drone zijn werk doet.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto