Sympathieke Amber Van Hove (17) uit Mol is een stevige Kempense kandidaat voor goud bij de verkiezing van Queen of the Models.

Amber Van Hove : 'Vorig schooljaar heb ik mijn diploma behaald in Geel, technisch-dierenwetenschappen. Volgend schooljaar ga ik nog een specialisatiejaar bijdoen, maar in de toekomst wil ik graag met therapiedieren en kinderen werken of een modellen carrière opbouwen.

Ik woon in Mol-Ezaart en naast Queen of the Models hou ik me vooral bezig met dieren. Thuis heb ik dan ook een hele beestenboel zoals paarden, reptielen en allerlei kleine huisdieren.

Soms doe ik in-line skating in de buurt, om fit te blijven en omdat het leuk is natuurlijk. Een tijdje geleden werkte ik bij de bakker als studente en nu werk ik als serveuse in een Grieks restaurant, dit is zeer leuk werk waar ik me goed voel. Deze zomer zorg ik ook voor huisdieren waarvan de baasjes op vakantie zijn.

Dit jaar zijn we met 20 finalisten, maar ik ben de enige uit de Kempen. Vorig jaar was er ook één finaliste uit de Kempen, Jana Jacobs en ze heeft de derde plaats behaald in de finale. Ze is de zus van mijn vriendin en door haar heb ik besloten om mee te doen.'

'Queen of the Models een originele modellen wedstrijd, geen miss-verkiezing'

'Queen of the Models is een originele modellen wedstrijd en géén missverkiezing, hier staat het opgroeien als model en carrière opbouwen centraal.

Om de twee weken doen we iets met de organisatie zoals verschillende shoots, fun-activiteiten, team-building, make-up workshops, catwalk workshops en nog veel meer.

Het is een wedstrijd die zich focust op alle vaardigheden die van een model verwacht worden. Het is een unieke kans waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.

Tijdens de shoots word je helemaal omgetoverd tot model met behulp van make-up artiesten en kappers. Waarna we een leuke originele foto-shoot doen met professionele fotografen op unieke locaties.

Ik doe mee aan Queen of the Models om uit te breken als model en zo een carrière op te bouwen als fashion model en liefst catwalk. De wedstrijd geeft een geweldige boost aan mijn zelfvertrouwen', besluit Amber.