U bent hier

Amigos Zoersel – VCHH 3 – 0 : Herenthout lijdt tweede uitnederlaag van het seizoen

Heist op den Berg | Herenthout
14.10.2019 - 13.26u
Door: Mark Jaspers

Voor de tweede maal op rij moest VC Heist Delhaize Herenthout de verplaatsing maken naar Zoersel, dit keer tegen Amigos dat eveneens hoge verwachtingen koestert voor het jonge seizoen. De kalender heeft VCHH dit jaar zeker geen geschenk gegeven met in de aanvangsfase van de competitie drie uitwedstrijden op rij toe te kennen, waarvan de eerste twee tegen kleppers uit de reeks.

In een sfeervolle Van Pelt Arena tegen het jonge Amigos verliep de start van de match met 5 – 5 evenwichtig en met de 9 – 9 lag ook alles nog netjes in balans.

Met 14 – 11 sloeg Amigos echter de eerste kloof van drie punten op het bord en enkele eigen fouten dienden de bezoeksters uit Herenthout cash te betalen met de 21 – 15 score tot gevolg.

Zoersel kon met deze kloof ontspannen de set uitspelen en won deze ook vrij simpel met 25 – 19, een moedig strijdend VCHH ten spijt.

Met 4 – 4 ging ook de tweede set gelijk opgaand van start en de kleine bonus die VCHH bij elkaar had gesprokkeld met 4 – 6 werd al even snel teniet gedaan door de thuisspeelsters.

Ook deze set lukte het Herenthout gelijke tred te houden tot 11 – 11, maar konden de speelsters van Staf Torfs niet voorkomen dat Amigos dezelfde 14 – 11 kloof sloeg als voorgaande set.

Als verschil was er dit keer wel te noteren dat het niet de eigen fouten waren, maar een sterker acterend Amigos was dat nog verder kon uitlopen tot 19 – 12 en hier de basis legde voor de setwinst.

Herenthout weerde zich voor wat het waard was en knokte zich terug in het spel tot 21 – 18, maar het verschil was te groot om te overbruggen alhoewel de 22 – 21 score nog even de hoop op een kentering deed opleven.

Met zware druk zette Amigos de puntjes weer op de i en konden zij met 25 – 21 ook de tweede set op het conto noteren.

Van de spreekwoordelijke mentale tik was echter geen sprake bij Herenthout. VCHH heeft in het verleden ook al menige keer getoond dat ze mentaal sterk in de schoenen staan, en ook dit keer was het niet anders.

Set 3 namen de bezoeksters de openingsfase met 0 – 3 voor hun rekening, maar Zoersel stelde kort nadien met 4 – 4 weerom gelijk.

Herenthout had deze set weliswaar licht overwicht qua spel, maar jammer genoeg vertaalde zich dat niet op het scorebord. Het was de thuisploeg die sterieler afwerkte en VCHH moeizaam de 10 – 10 liet noteren.

Bij de 16 – 14 rekende Amigos zich even rijk maar opslagdruk van VCHH keerde het tij met een 16 – 19 tot gevolg. Zoersel zag zich genoodzaakt alles uit de kan te halen en met 23 – 23 was het money-time.

Hierin behaalde VCHH een setpunt, maar verzuimden ze het af te werken en kregen prompt nadien het deksel op de neus met 26 – 24. Drie versus nul voor Amigos dat een moedig spelend VCHH puntenloos huiswaarts stuurde.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto