Zondagvoormiddag ontving moderator Katrien Lodewyckx Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz in de Lakenhal. Hij selecteerde voor de aanwezigen een aantal boeken die hem zijn bijgebleven en die op de een of andere manier iets hebben betekend in zijn leven.

Daarnaast ontving hij het boek dat Jan De Smet hem cadeau gaf. De organisatoren vroegen hem zelf een boek te schenken aan Gène Bervoets, de gast van de laatste Boeken en Bubbels van dit seizoen.

Auteur Peter Terrin en slamdichter Sasha Reunes voegden zich bij het gezelschap. De Turnhoutse harpiste Lien Keusters zorgde voor de muzikale omlijsting.

Sven Gatz is sinds 2014 minister van cultuur.

Daarvoor was hij twaalf jaar in het Vlaams parlement actief, waar hij fractieleider was voor Open Vld. Tijdens zijn drie politieke sabbatjaren leidde hij als directeur de Unie van de Belgische Brouwers.

Peter Terrin brengt sinds 1998 boeken uit. In 2012 kreeg hij een AKO Literatuurprijs voor zijn roman Post mortem. In 2015 werd hij met Monte Carlo genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de Gouden Boekenuil.

Sascha Reunes bracht een slam act en kwam vertellen over slam poetry. In 2012 won zij de publieksprijs van het Belgisch kampioenschap Poetry Slam.

Na afloop serveerde het cultuurcentrum een glaasje cava en kon je gezellig nakaarten met het gezelschap.

Foto's en tekst: Marcel Nelis /Nnieuws.be