U bent hier

Amusante première Hertalse revue 'Miserie met het Mysterie' - extra foto's

Herentals
15.05.2015 - 23.21u
Door: Herman Gezelle

De revue-liefhebbers hebben er 5 jaar moeten op wachten.  Maar dat hadden ze er graag voor over. Vrijdagavond genoot een bijna uitverkochte schouwburg 't Schaliken van de première van de 6e Revue van Theaterspektakel, een dolkomische 'Miserie met het Mysterie' onder regie van Maarten Bosmans.  Je kan de 5 vorige revue-edities moeilijk met mekaar vergelijken, andere tijden, andere figuren.  Het ritme lag vrijdagavond iets lager, minder schaterlachen met lokale politici, meer accent op dans en muziek van een live bandje. 

Het publiek applaudiseerde de eerste keer van de avond massaal na de pauze voor het indringende nummer van het Ghanese Gospelkoor 'Soul singers of the New Testament Ministries' uit de Margravenstraat, waar ze hun kerk en repetitieruimte hebben. Knap.

'Spilfiguren' van de komische toneelavond waren o.a. een sublieme Ann van Chinees restaurant Toi Tan (Els Heylen), Sus en Sooi van de stedelijke uitvoeringsdienst, Jefke Tegenbos de sterreporter die veel van missen en jonge zangeressen houdt, ere-stadsarchivaris Goris met een neus voor verborgen kunstschatten, de AZ-chirurgen Toon & zoon Claes mét hun koersfietsen, burgemeester Peeters die het 18 jaar volhoudt, de eeuwige strijders tussen Turnhout en Herentals wie nu eigenlijk de hoofdstad van Kempen is, een stadswacht en een politiecommissaris die iedereen willen verbaliseren met GAS-boetes,... en het burleske Van Ende-team dat de vuile was van het OCMW komt doen.

De finale met een denderende samenzang over 'Hertals m'n land' kreeg de hele zaal mee. 

Bloementuil voor Ann van restaurant Tai Ton

Pakkend moment na de voorstelling.  Een van de hoofdrolspelers Els Heylen die Ann van 'Toi Tan' vertolkte, liep de zaal in en gaf Ann van restaurant Tai Ton een pakkerd en een bos bloemen.  Bijzonder mooi en emotioneel.  Ann is volop aan het revalideren van een hersenbloeding vorig jaar.

Miserie met het Mysterie : een aanrader voor een avondje volks amusement

In Miserie met het Mysterie worstelen ze in een tv-quizprogramma met de finalevraag 'Welk is de hoofdstad van de Kempen'.  De quiz wordt stopgezet en de teams van Herentals en Turnhout gaan elk in hun eigen wereldje op zoek naar het antwoord.
Team Herentals krijgt daarbij hulp van muzikanten, het Ghanees Gospelkoor, danseressen en véél meer.

Auteurs: Stefan Neyens, Jos Peeters, Isi Bogaerts. Met een pluim!

Er zijn nog vertoningen op 16 (uitverkocht), 17, 21, 22 en 23 mei.

Info en reservaties: www.theaterspektakel.be

Beelden Guy Verellen / NNieuws. (Klik op de foto voor vergroting)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto