U bent hier

Animal Rights demonstreert tegen dierproeven op honden bij Janssen Pharmaceutica

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
14.07.2021 - 10.27u
Door: Herman Gezelle

Dierenrechtenorganisatie  Animal Rights demonstreert deze namiddag tegen dierproeven op honden bij Janssen in Beerse. De demonstranten plaatsen zo'n 50 hondenmanden voor de ingang.

De dierenrechtenorganisatie wil dat er een einde komt aan dierproeven op honden. En dat de Vlaamse overheid en dierproefsector dringend werk moeten maken van de ontwikkeling en promotie van dierproefvrije alternatieven.

Janssen : 'Actie van Animal Rights is misleidend, geen elektrische schokken'

Tim De Kegel, woordvoerder Janssen : 'Janssen betreurt de actie van Animal Rights.  Ze is misleidend.

Er werden bij de studie absoluut geen voor elektrische schokken toegediend, maar met behulp van een een elektrocardiogram (ECG) en elektro-encefalogram (EEG) werd de hart- en hersenactiviteit gemeten bij honden, onder anesthesie. De foto's die bij de campagne worden gebruikt, hebben bovendien geen enkele link met Janssen.

Ondanks onze inspanningen op het vlak van transparantie merken we dat er toch nog veel misverstanden bestaan over dierproeven.

Ook wij streven naar een wereld zonder dierproeven, maar de wetenschap staat nu nog niet ver genoeg om volledig over te stappen op alternatieven.'  (ar)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto