U bent hier

Animal Rights demonstreert tegen dierproeven op honden bij Janssen Pharmaceutica

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen
14.07.2021 - 10.27u
Door: Herman Gezelle

Dierenrechtenorganisatie  Animal Rights demonstreert deze namiddag tegen dierproeven op honden bij Janssen in Beerse. De demonstranten plaatsen zo'n 50 hondenmanden voor de ingang.

De dierenrechtenorganisatie wil dat er een einde komt aan dierproeven op honden. En dat de Vlaamse overheid en dierproefsector dringend werk moeten maken van de ontwikkeling en promotie van dierproefvrije alternatieven.

Janssen : 'Actie van Animal Rights is misleidend, geen elektrische schokken'

Tim De Kegel, woordvoerder Janssen : 'Janssen betreurt de actie van Animal Rights.  Ze is misleidend.

Er werden bij de studie absoluut geen voor elektrische schokken toegediend, maar met behulp van een een elektrocardiogram (ECG) en elektro-encefalogram (EEG) werd de hart- en hersenactiviteit gemeten bij honden, onder anesthesie. De foto's die bij de campagne worden gebruikt, hebben bovendien geen enkele link met Janssen.

Ondanks onze inspanningen op het vlak van transparantie merken we dat er toch nog veel misverstanden bestaan over dierproeven.

Ook wij streven naar een wereld zonder dierproeven, maar de wetenschap staat nu nog niet ver genoeg om volledig over te stappen op alternatieven.'  (ar)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto