De voorbije paasvakantie organiseerde de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking (VDS) enkele animatorcursussen in en rond Geel. Op donderdagnamiddag werd een heuse spelnamiddag georganiseerd voor verschillende speelpleinen uit de buurt.

Een aantal animatoren in opleiding konden dan ook kennis maken met Speelplein Speelfijn van MPI Oosterlo, een speelplein voor kinderen met een beperking.

Speelplein Speelfijn van MPI Oosterlo, is net dat beetje anders. Het is een speelplein enkel gericht op kinderen met een beperking. Om de cursisten ook te laten kennis maken met deze specifieke doelgroep hebben enkelen van hen een spelnamiddag op het speelplein bij MPI Oosterlo georganiseerd.

Dit was een win-win voor iedereen: de kinderen van het speelplein konden aarden in hun bekende, rustige omgeving en de cursisten maakten kennis met het maken en spelen van een spel voor kinderen met een beperking. Speelplein Speelfijn hoopt zo heel wat jongeren te motiveren om ook als animator aan de slag te gaan bij kinderen met een beperking. Voor meer informatie omtrent Speelplein Speelfijn kan je contact opnemen met speelplein@mpi-oosterlo.be.

Achtergrond bij MPI Oosterlo vzw

MPI Oosterlo vzw is een dienstencentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problemen. We bieden verschillende trajecten en ondersteuningsvormen aan in alle domeinen van het leven: wonen, werken, leren, vrije tijd, sport en cultuur. Inclusie staat hoog in ons vaandel.

We werken vanuit principes als 'volwaardig burgerschap' en 'kwaliteit van leven'. Meer info vind je op www.mpi-oosterlo.be