De gerenommeerde mental coach Anja Van Gompel (49), zaakvoerster van FuerzA Balance uit Herentals, reageert teleurgesteld op een artikel van Sporza over veldrijden vrouwen.

'Armoe troef bij Belgische veldrijdsters: 'En het einde is nog niet in zicht' bloklettert Sporza : 'Het gaat van kwaad naar erger met de Belgische dames in het wel heel oranje getinte veldritwereldje. Ook in Leuven was het zaterdag weer zoeken met een vergrootglas naar een spatje zwart-geel-rood. Wanneer klaart de hemel op voor ons land?'

Anja Van Gompel : 'Ik werk dagelijks met hard werkende atleten uit #veldrijdendam.  Ze werken heel hard en slim. De pers zit er soms wel helemaal naast.

#Ondersteunende feedback en respect vanuit Sporza VRT is beter dan puur #negativismeIk doe dan ook een dringende oproep tot #support our ladies.'

Van Gompel is mental coach van o.a. veldrijder Toon Aerts, tal van topatleten atletiek in voorbereiding voor Tokio 2021, en vzw Athletics Team Kelchtermans ATK.  Ze werkt met therapeutische hypnose.