U bent hier

Anja Van Gompel, mental coach : 'Your body achieves what your mind believes'

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
29.02.2020 - 23.59u
Door: Herman Gezelle

'Je lichaam bereikt wat je geest gelooft', zegt gerenommeerde mental coach Anja Van Gompel (49), zaakvoerster van FuerzA Balance uit de Rankenstraat Herentals. 

Van Gompel is mental coach van o.a. veldrijder Toon Aerts, tal van topatleten atletiek in voorbereiding voor Tokio 2020, en vzw Athletics Team Kelchtermans ATK.

Ze werkt met therapeutische hypnose.

Van Gompel : 'Zelfvertrouwen en concentratie versterken - 'Your body achieves what your mind believes'

‘Zelfvertrouwen en concentratie versterken’, weet Anja. ‘Hypnose werkt niet enkel rond sport, ook in je privé-leven, je studies, je gezin, je job. 

Wat intens belangrijk blijft, is ieder in balans brengen tussen het fysieke en het mentale welzijn, het emotionele welzijn, op bewust én op onbewust vlak.

De essentie blijft als sporter je je spieren traint, maar als je het mentale vergeet te trainen, dan ben je niet 100%.  Zorgen maken, piekeren, twijfelen is ongezond.

Na een sportongeval vb. blokkeert de atleet, heeft continu angst om opnieuw een ongeval te krijgen.  Daarom gaan we de angst aanpakken. We werken op het onbewuste en uiteindelijk gaat die angst verdwijnen met goede resultaten.

Hypnose is een vorm van trance. Het is een toestand van diepe ontspanning waarbij contact kan gemaakt worden met het onderbewuste.

De combinatie van mentale training en hypnose werkt op diverse vlakken zeer doeltreffend bv bij een sporter met een sportongeval. In de mentale training leert de sporter hoe met de angst om opnieuw een ongeval te krijgen om te gaan.

Door middel van de hypnose worden de onbewuste aspecten van de angst aangepakt,' besluit Van Gompel.

Ervaren mental coach en erkend hypnotherapeut

Herentalse Anja Van Gompel is een ervaren mental coach en erkend hypnotherapeut met een uitgebreide pedagogische achtergrond. 

Ze schoolde zich intensief diverse jaren bij tot gecertificeerd hypnosetherapeut via opleidingen in België en Nederland, klinische psychologie en EFT. Bovendien is ze psych K facilitator. Dit jaar vervolmaakt ze ook de opleiding EMDR.

Ze beoefent zelf triatlon en geeft les 'mentale weerbaarheid voor sporters' en mentale training aan de trainersschool Sport Vlaanderen.

Ik vraag Anja - als afsluiter - nog naar haar visie rond mentale weerbaarheid op je werkplek, je privé, de essentie : 'Wees ervan overtuigd : het trainen van je mentale vaardigheden is zo belangrijk.  Je komt er uiteindelijk sterker én met een goed gevoel erdoor heen, ook in je relaties en je netwerk.'

Méér en méér mensen en sporters beseffen vandaag het immense belang van mental coaching.

Contact Anja Van Gompel http://www.fuerzabalance.be/  van.gompel.anja@telenet.be

Guy Verellen / Nnieuws ©.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto