Twee vrouwelijke Kempense ondernemers willen de Kempenaren voorbereiden op de ratrace nu het werkjaar weer uit de startblokken gaat schieten.

Nicole Dewinter (Herenthout) en Ann De Cnodder (afkomstig van Vorselaar, woont in Berlaar) zijn jeugdvriendinnen die niet kunnen stilzitten.

Ze kennen het gevoel van blijven doorgaan en grenzen verleggen, en daar dan keihard tegenaan lopen. Maar bij de pakken blijven ze nooit zitten. Ze kennen de perfecte formule die hen in balans houdt. Mind-Walk.

Vandaag zijn ze klaar om hun succesformule te delen met het grotere publiek: vanaf 6 september geven ze Mind-Walk-trainingen.

Quote Ann:
"In de Mind-Walk-training gaan we gedurende 10 weken in de natuur mindfull wandelen, gecombineerd met laagdrempelige bewegingsoefeningen uit yoga en tai chi, onder begeleiding van 2 coaches. Het is een back-to-basics die je energie geeft."

Quote Nicole: "Verschillende ontspanningstechnieken worden aangeleerd, samen met ademhalingsoefeningen die je overal en altijd kan toepassen. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren en je weerbaar te maken tegen stress. Voorkomen is beter dan genezen."

Nu het schooljaar en het werkjaar weer voor de deur staan, zijn mensen enerzijds beducht voor de mogelijke stress die op de loer ligt. Anderzijds zijn ze vaak op zoek naar een nieuwe hobby.

Met Mind-Walk kunnen ze twee vliegen in één klap slaan. Het geeft een mentale en fysieke boost en geeft stress minder kans.'

'De kracht van het wandelen'

'Een eerste belangrijk onderdeel van Mind-Walk is wandelen in de natuur. Mensen die laag in energie zitten, een burn-out voelen of gestresseerd zijn van hun werk of gezin, denken dat ze moeten rusten.

Ze nemen dat letterlijk. In de zetel zitten. Bij de TV of de tablet. Chipske dabei.
Dat alleen helpt hen niet vooruit.

Waar de coronapandemie velen eerst actiever maakte, zie je hoe vandaag toch een vorm van lusteloosheid toeslaat.
Mind-Walk is een uitstekende, laagdrempelige formule om dat aan te pakken.'

Quote Ann:
"Wandelen, zo eenvoudig, maar verbazingwekkend effectief en wetenschappelijk bewezen dat het je gezondheid, je lichaam en je geest transformeert. Ik heb het aan den lijve ondervonden en kan het iedereen aanbevelen."

'De kracht van mindfulness'

Het tweede belangrijke onderdeel van Mind-Walk is mindfulness in zijn breedste vorm. Mindfulness heeft wetenschappelijk zijn kracht al bewezen.

Het is niets anders dan leven met volle aandacht, in het hier en nu. Maar dit blijkt voor de westerling zeer moeilijk. Elke 'pling' of 'flits' die je smartphone voortbrengt, haalt je uit het hier en nu. Hoe vaak op een dag zou dat gebeuren? Mind-Walk leert je kneepjes om rustiger te worden en meer tijd en ruimte te ervaren.

Quote Nicole: "De meeste mensen leven constant in hun hoofd . Ze denken aan wat gisteren fout ging of wat morgen nog allemaal moet. Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op wat je nu aan het doen bent."

Mind-Walk gaat voor de eerste keer door in een straal van +/- 5 km in en rond Herenthout. Het gaat van start vanaf 6 september.
Meer informatie: Mind-Walk Kempen
https://fb.me/MindWalk.Kempen

Nicole Dewinter is psychotherapeut, gespecialiseerd in HSP (hoogsensitiviteit) en HB (hoogbegaafdheid), een doelgroep die zeer vaak hinder ondervindt van "een vol hoofd", met de daarbij horen stressklachten tot zelfs burn-outs of andere stressgerelateerde ziektebeelden.

Zij ondervond dat het voor patiënten vaak makkelijker lukt om rust in hun hoofd te vinden en te werken rond overprikkeling door even buiten in de natuur te gaan en te ervaren, dan enkel in een praktijklokaal hierover te praten.

Sindsdien biedt zij Mind-Walk en natuurcoaching aan in haar dagelijkse werking. (https://www.talentumcoaching.be ).

Ann De Cnodder is consultant in gender en diversiteit. Als gewezen politica leefde zij vaak tegen 200 per uur.

Zij kreeg al twee keer af te rekenen met een zware ziekte waarvan zij fysiek en mentaal stevig mocht revalideren. Dit is haar gelukt door vele kilometers mindfull te wandelen. Deze nuttige ervaringen wil zij graag doorgeven aan anderen.

Samen met jeugdvriendin Nicole volgde ze de opleiding tot Mind-Walk-trainer.

De twee slaan nu de handen in elkaar en bundelen hun kennis en ervaring om mensen een palet aan tools te geven om stress te lijf te gaan en rust en balans te vinden.

Wist-je-datje's:

Wist je dat enkele malen in de week een uurtje wandelen (of zelfs al een half uurtje):
o je kans op een beroerte in de hersenen verlaagt met 30%?
o je planningsvermogen en geheugen versterkt?
o je symptomen van depressiviteit met 30% verlaagt?
o Je levensduur met bijna twee jaar kan verlengen?
o het risico op diabetes met 30% verlaagt?
o Je risico op obesitas met de helft terugdringt?
o Je kans op heupfracturen op latere leeftijd met bijna de helft verlaagt?
o Het risico op hartaandoeningen drastisch naar beneden haalt?  Foto ADC/N

Informatie :  https://www.facebook.com/MindWalk.Kempen
Linked-in: https://www.linkedin.com/company/mind-walk-kempen