U bent hier

ANPR-camera's ook in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Geel | Kempen regio
09.04.2016 - 15.38u
Door: Herman Gezelle

De montagepalen stonden er al een paar weken, aan enkele ervan hangen sinds deze week ook de camerasystemen. Daarmee installeert ook politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zijn eigen veilige netwerk.

Slimme camera's met nummerplaatlezers, de zogenaamde ANPR-camera's, zijn niet helemaal nieuw voor het politiekorps van de zone Geel-Laakdal-Meerhout. Want het beschikte al een tijdje over mobiele ANPR-toestellen om mee te nemen in de interventie- en patrouillevoertuigen.

Dat materiaal wordt nu uitgebreid met vaste camera-installaties langs enkele invalswegen. Daarvoor doken enkele weken geleden de palen met bekabeling al op, zoals op de Antwerpseweg in Geel, Hezemeer en Nijverheidsweg in Laakdal.

Die slimme camera's moeten vooral de invalswegen in de zone bewaken. Dankzij de nummerplaatherkenning kunnen de toestellen de centrale waarschuwen als een geseind voertuig het gebied binnenrijdt.

De grootste concentratie van ANPR-camera's komt daarom in de directe omgeving van de twee op- en afrittencomplexen in de zone, die van Geel-West en Geel-Oost.

De bekendste toepassing van deze technologie is de trajectcontrole. Daarbij meten de camera's de gemiddelde snelheid van een voertuig over een langere afstand. In de zone komt daarvan voorlopig één toepassing, in de Geelse parochie Winkelomheide.

Het duurt naar schatting nog twee maanden voor de trajectcontrole ook effectief in werking treedt. Daarvoor moet eerst de technische afstelling en homologatie in orde worden gebracht.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 16.03.2018 - 16.39u

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League

Belgen treffen elkaar in kwartfinales Champions League
Internationaal | Vlaanderen 16.03.2018 - 12.12u

Explosies in Deurne door granaten : "Tot 6 meter hoog zijn huizen beschadigd"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.03.2018 - 08.01u

Met de belbus op muziekkroegentocht

Met de belbus op muziekkroegentocht
Kasterlee | Neteland 15.03.2018 - 16.55u

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen

Nijlen neemt deel aan Curieuze Neuzen
Nijlen regio 15.03.2018 - 14.26u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto