Met de zon in de ogen staan organisatoren Freya & Lo van de Antilliaanse Feesten klaar om er volgend weekend een topeditie van te maken. Enkel maar klinkende namen staan op het programma. Afspraak op vrijdag 7 en zaterdag 8 augustus in Hoogstraten.

El Micha - cubaton
De 33-jarige Cubaan was vier jaar geleden al eens te gast in Hoogstraten en toen bleek de Cahier Clubtent véél te klein. Intussen groeide El Micha uit tot een van de topnamen in de cubaton, getuige daarvan zijn samenwerkingen met o.a. Gente d'Zona (AF 08-14), La Charanga Habanera (AF 96-07-13) en Los Van Van (00-06). Daarom dus nu een upgrade naar de MAINstage.

MERENGUE ALL STARS - merengue uit de Dom. Republiek
Drie-in-één: Oro Solido (AF 1998-2007), La Makina en Amarfis la Banda de Atakke (AF2004-2006-2008). Dit wordt vuurwerk met het beste werk van deze 3 mambo merengue orkesten. Zangers Anthony Maldonado, Amarfis en Raul Acosta hebben zich verenigd onder de naam Merengue All Stars. De begeleidingsband zijn de jongens van Oro Solido.
Oefen alvast je snelle danspasjes op 'No Me Digas Que No' van La Makina.

HAILA - salsa uit Cuba
Haila Mompié heeft ongetwijfeld de mooiste stem van Cuba. Haar carrière begon in 1994 bij Bamboleo en 4 jaar later startte zij samen met Lionel Limonta de groep Azucar Negra (AF 1998-2013) De groep scoorde een grote hit in Cuba met 'Andar Andando'. Sinds 2001 werkt ze solo.

Haila kent intussen de weg naar Hoogstraten: ze stond op ons podium in 1998 met Azucar Negra en ook solo in 2007. Het blad Oor recenseerde en kreeg het duidelijk warm: "de hitsige, warmbloedig geklede, sexy Cubaanse incarnatie van Sinéad O'Connor, Haila Mompie, zorgt met de timba voor trillende genitaliën." Geef deze grande dame uit de Cubaanse muziek een zeer warm onthaal.

HENRY MENDEZ - mambo electronico uit de Dom. Republiek
Zanger, componist en producer Henry Mendez brengt latin dance en house met een scheut merengue en reggaeton. 'Dale Mambo' uit 2014 is zijn eerste full album met 16 dansbare nummers, inclusief de hits 'Rayos de Sol' en 'El Tiburon', een cover van het bekende nummer van Proyecto Uno van alweer 20 jaar geleden.

ADOLESCENT'S ORQUESTA - salsa uit Venezuela
Forever young! Dat willen ook de zangers van deze Venezolaanse salsa band bewijzen. Gelanceerd in 1995 scoorde de groep hits als 'Anhelo' en 'Persona Ideal'. Los Adolescentes stonden al eens eerder op de Hoogstraatse tarima in 2000. Na enkele personeelswissels maakt de groep nu een reünie-tournee in de originele bezetting.

TOBY LOVE - bachata uit Puerto Rico
Als 16-jarige begon Toby als backing zanger bij Aventura (AF 2004-2005), de New Yorks/Dominicaanse groep die de bachata internationale uitstraling gaf. In 2006 ging Toby met succes solo en is nu een vaste waarde in de bachata.

CACHE ROYALE - salsa uit Curacao
De trots van Curaçao, al enkele jaren mega-succesvol als AF-opener op het camping podium. Dit jaar op het festival zelf op zaterdagavond! Zangers Clifton End, Tsean, NJ, Quincy en Daniel brengen hun salsa antiyana in het Papiamentu en het Nederlands.

REBELS BAND - soca uit St. Eustatius
De jongens uit Statia (St. Eustatius) staan voor rechttoe rechtaan soca, met een regelmatige productie aan eigen nummers. Zoals in pré-Spotify tijden zijn deze producties lekker obscuur en nergens te vinden. 'Never Want To Be Alone' uit hun zesde en laatste CD is een parel van een compas nummer.

GHETTO FLOW - reggaeton uit de Dom. Republiek/Nederland
Ghetto Flow (AF 2007) is de meest spannende reggaeton-formatie uit Nederland. Zangeres La Baby en de drie zangers zijn afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Ze scoorden eerder een hit met de zware reggaeton-klassieker 'Naka Naka'.

LA DAME BLANCHE - cumbia, hip hop uit Cuba/Frankrijk
Trio uit Parijs rond de jonge Cubaanse zangeres Yaite Ramos. Zij mixen hip hop en cumbia tot een urban cocktail. De producer en DJ van dienst is El Hijo de la Cumbia.

SATISFACTION - soca uit Aruba
Jonge Arubaanse soca band uit de randstad, aangevuld met Easy B (soca king Aruba 2015) en Galloway Jr (leadzanger BMW, AF 2005-2006-2014) en Lord Cachete, bekend van in de jaren 1980 toen de calypso stilaan plaats maakte voor de soca.

De volledige line up:
Farruko, Grupo Niche, Kes The Band, Silvestre Dangond, Mr. Vegas, Haila, Merengue All Stars, Popcaan, Adolescent's Orquesta, Laritza Bacallao, Toby Love, Henry Mendez, Chacal y Yakarta, Tizzy, Bazurto All Stars, Kankantrie, Cache Royale, Hollie Cook, Ghetto Flow, Rebels Band, Napalma, Gato Preto, La Dame Blanche, Satisfaction.

Tickets en info op www.antilliaansefeesten.be.