Bloed, zweet en tranen heeft het gekost gisteren in de Expo-hal in Deurne.  Vraag het maar aan Vincent, die moest met een bloedende mond het terrein vroegtijdig verlaten, nadat hij een elleboog van een tegenstrever in zijn gezicht kreeg. Een fout die dan nog eens onbestraft bleef.

HBBC  opende met 2 – 7. Daarna herstelde de thuisploeg het evenwicht 22 – 22. In het tweede kwart plaatste Dynamics, (4e min) onder impuls van Van Heyst  een 10 – 4.  HBBC  liet niet begaan en nam terug over. Rust 36 – 37.

Na de rust plaatste Vincent Verbeeck een 0 – 6, zodat de thuisploeg na 1 minuut al een time-out moest nemen. Op het einde van het derde kwart bedroeg het verschil 5 punten. (53 – 58)

Maar Vryens van Dynamics  gaf niet af. Toen bij een contact Verbeeck geblesseerd uitviel en nog een technische fout er boven op kreeg, nam Dynamics terug over 65-61. Beide ploegen kwamen nog moeilijk tot scoren, maar Herentals dichte de kloof en met nog minder dan een minuut te spelen werd het 68-69. Dynamics kreeg nog drie kansen om het af te maken, maar kwam niet meer tot scoren, mede door het stugge en foutloos verdedigen van HBBC

Proficiat aan al de spelers, ze zijn er in blijven geloven en wonnen verdiend.