Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antwerp Maritime Academy en Scheepvaartschool huldigen scheepsmotor van ABC in

Antwerp Maritime Academy Hogere Zeevaartschool

Een levensechte scheepmotor is pas ingehuldigd voor de maritieme opleidingen aan de Antwerp Maritime Academy (Hogere Zeevaartschool) en de Scheepvaartschool (Cenflumarin). De motor - type ABC6DZC – wordt geschonken door het Gentse bedrijf Anglo Belgian Corporation (ABC).

Met deze motor krijgen de studenten van de Antwerp Maritime Academy en leerlingen van de Scheepvaartschool (Cenflumarin) binnen hun opleiding een hyperrealistische leeromgeving om kennis te maken met alle technische aspecten van een dergelijke motor. Aandrijvingssimulaties van een schipgebeuren momenteel op kleinere modellen van scheepsmotoren, meestal aangevuld binnen een virtuele of dashboardomgeving.

Nu zullen de studenten en leerlingen de ervaring kunnen opdoen zoals de werkelijke situatie aan boord van een schip is.

“Voor onze studenten is dit een enorme verrijking van hun praktijkervaring”, vertelt Rowan Van Schaeren, algemeen directeur Antwerp Maritime Academy. “De motor biedt de mogelijkheid om de realiteit van de machinekamer aan boord in de opleiding te brengen. Door dit te koppelen aan onze bestaande navigatie- en machinesimulatoren kunnen we onze studenten een doorgedreven training bieden.”

Voor het maritieme onderwijs in Antwerpen is dit bovendien een significante uitbreiding. De motor kan worden aangewend voor diverse trainingsdoeleinden. Zowel de studenten Scheepswerktuigkunde - lange omvaart (hoger onderwijs op academisch niveau) – aan de Antwerp Maritime Academy als de leerlingen voor binnenvaart aan de Scheepvaartschool (Cenflumarin –secundaire school) kunnen met deze motor aan de slag. “Deze schenking van Anglo Belgian Corporation is een prachtig voorbeeld van hoe vanuit de maritieme industrie het onderwijs van studenten ondersteund kan worden met praktijkgericht materiaal. Dit kunnen we enkel maar toejuichen.”, benadrukt Van Schaeren.

De motor is maar liefst 6 meter lang en 3 meter hoog en ze weegt zo’n 23000 kg. In eerste instantie wordt hij ondergebracht in de werkplaats van de Scheepvaartschool (Cenflumarin). Op termijn zal de motor van ABC worden geïnstalleerd in de campus Noordkasteel.  Willy Ysewijn NNieuws

Anglo Belgian Corporation

Anglo Belgian Corporation

Antwerp Maritime Academy Hogere Zeevaartschool

Deel dit artikel