In Antwerpen is het assisenproces gestart over de roofmoord op de 45-jarige gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel, nu 3 jaar geleden.

De moord veroorzaakte heel wat ophef, want de 2 beschuldigden - een intussen ex-koppel - werden eerder al veroordeeld tot erg zware feiten.

Het lichaam van Christine Lenaerts werd op 26 april 2018 teruggevonden langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen.

Ze was op dat ogenblik al 4 dagen vermist. De vrouw was kort daarvoor geschorst door de directie van de gevangenis van Antwerpen, omdat ze onderdak had geboden aan Ashley V.D.V. (34) uit Herentals, een gedetineerde die na haar penitentiair verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis.

Ashley V.D.V. had bij het slachtoffer aangeklopt, omdat ze slaag had gekregen van haar vriend Marc L. (44) en opvang zocht.

De man had vervolgens ook Lenaerts bedreigd en lastig gevallen, waarna Ashley V.D.V opnieuw op de vlucht was geslagen.

Het koppel was later terug naar de gevangenisverpleegster gegaan en had haar ontvoerd. Ze stalen haar geld en probeerden ook haar auto te verkopen, maar de garagist lichtte de politie in.

Het slachtoffer werd vervolgens gewurgd met haar eigen jas, waarna Ashley V.D.V. en Marc L. naar Spanje vluchtten. Ze werden daar kort na de feiten opgepakt en aan ons land overgeleverd. (pol)

Foto : verdachte Ashley V.D.V. uit Herentals wordt naar de onderzoeksrechter in Turnhout geleid nadat ze door Spanje aan ons land werd uitgeleverd (mei 2018) / foto Bert De Deken.